Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 21:28

Η σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης έχει μέλλον

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Η σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης έχει μέλλον

Του Γιάννη Σινάπη

Επιτέλους, υπήρξε κινητοποίηση της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης που κινδυνεύει να χαθεί, καθώς στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές δεν κατατέθηκε προσφορά για τη συγκεκριμένη σύνδεση.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έθεσε το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης στον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και ξεκαθάρισε πως “το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό της Νότιας Πελοποννήσου σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα

αλλά και τις βαλκανικές χώρες”.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας ζητεί κινητοποίηση των τοπικών αρχών για τη συνέχιση της αεροπορικής σύνδεσης του νομού με τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων σημαντικών αιτημάτων για την ανάπτυξη του αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” και της Μεσσηνίας.

Η γραμμή Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης φέρνει πιο κοντά δύο σημαντικές περιοχές της πατρίδας μας. Εξυπηρετεί τους πολίτες της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου, της Θεσσαλονίκης και νομών της Μακεδονίας, που μέσα σε μόλις 50 - 55 λεπτά μπορούν να βρεθούν από το ένα μέρος στο άλλο. Εξυπηρετεί φοιτητές, ανθρώπους που εργάζονται, που θέλουν να κάνουν διακοπές, ενώνοντας τις δύο περιοχές. Η αεροπορική σύνδεση συμβάλλει στην ανάπτυξη της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου.

Η γραμμή με την επιδότησή της είναι βιώσιμη, έχει κίνηση όλο τον χρόνο με τα 3 δρομολόγια του χειμώνα και τα 5 - 6 του καλοκαιριού. Και είναι απορίας άξιο πώς με αυτή την ικανοποιητική εικόνα όλων αυτών των χρόνων η γραμμή δεν προσέλκυσε ενδιαφερόμενους. Στο διαγωνισμό για την επιδότηση περιλαμβάνονται και τα Κύθηρα και πιθανόν αυτό να έπαιξε ρόλο.

Θα είναι εγκληματικό για τη Μεσσηνία και την αναπτυξιακή της προοπτική να ακυρωθεί η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από στήριξη κι ενίσχυση της δυναμικής και της εξωστρέφειάς του. Και η γραμμή Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης που επιτελεί τον συγκεκριμένο ρόλο και με το παραπάνω, έχει μέλλον.


NEWSLETTER