Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 11:37

Η Μπιρμπίτα δείχνει το δρόμο της λύσης

Γράφτηκε από τον

Η Μπιρμπίτα δείχνει το δρόμο της λύσης

Το θέμα των τσιγγάνων δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση και εκμετάλλευση. Χωρίς συνεννόηση και ειλικρινή διάθεση για λύση, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ.

Πολύ περισσότερο όταν γίνεται λόγος για διαμόρφωση στάσης και θέσης ανάλογα με τα... ψηφαλάκια. Αν μπουν και επισήμως στη ζυγαριά του πολιτικού - προεκλογικού οφέλους οι τσιγγάνοι και οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, πάει χάθηκε η μπάλα. Αν οι υπεύθυνοι άρχοντες του τόπου δουν το θέμα στην προοπτική των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, η... νυν κατάσταση της Μπιρμπίτας θα ωχριά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει. Και η νέα αποτυχία θα είναι εγκληματική, θα έχει τεράστιες συνέπειες.
Δε γίνεται Δήμος και Περιφέρεια να μην τα βρίσκουν, να αντιδικούν χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις. Ο κόσμος στην Αγία Τριάδα δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και χρόνια και οι αντοχές του έχουν εξαντληθεί. Θέλει λύση και λύση βιώσιμη, που να μη μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλες περιοχές του δήμου.
Η Μπιρμπίτα φτιάχτηκε και πέτυχε τον αρχικό σκοπό της, την απελευθέρωση της ΒΙΠΕ - γιατί Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Δήμος συνεργάστηκαν, βρήκαν σημεία επαφής και πήραν από κοινού τις κρίσιμες αποφάσεις. Η Μπιρμπίτα απέτυχε και διαλύθηκε όταν οι φορείς εξουσίας της Αυτοδιοίκησης διαφώνησαν, τράβηξαν το δικό τους δρόμο, για τις εντυπώσεις, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το κοινό συμφέρον.
Η Μπιρμπίτα απέτυχε γιατί δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις και ο ένας έσκαψε το λάκκο του άλλου, ο καθένας πόνταρε στην αποτυχία του μέχρι πρότινος συνεργάτη του και αδιαφορούσε για το καλό του τόπου και της κοινωνίας. Δεν είναι θέμα γκέτο, αλλά θέμα τήρησης στοιχειωδών κανόνων νομιμότητας, εφαρμογής των συμφωνηθέντων και των υποχρεώσεων παράλληλα με τα δικαιώματα.
Η Μπιρμπίτα δείχνει το δρόμο της λύσης, με ανάληψη της ευθύνης από την κάθε μορφής εξουσία. Το θέμα των τσιγγάνων πρέπει να βρει άμεσα λύση για το καλό όλων. Αν δε βρει, η αποτυχία θα βαραίνει τους πάντες. Και η ευθύνη θα αποδοθεί κάποια στιγμή στους υπεύθυνους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 11:39