Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 22:01

Το “αναπτυξιακό” δάνειο της Ανατολικής Παραλίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το “αναπτυξιακό” δάνειο της Ανατολικής Παραλίας

Του Γιάννη Σινάπη

Διανοίχθηκε η οδός Γεωργίου Φτέρη στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας, δίπλα από το ναό της Ανάστασης και “άνοιξε ο τόπος”, φάνηκε η διαφορά.

Το στενάκι διπλής κατεύθυνσης, όπου φράκαραν τα αυτοκίνητα και προκαλούσε κυκλοφοριακά προβλήματα με κινδύνους για τροχαίο ατύχημα στη Ναυαρίνου κάθε καλοκαίρι, στο φόρτε της τουριστικής περιόδου, έγινε δρόμος κανονικός και φαίνεται σαν λεωφόρος.

Μια απλή παρέμβαση έδειξε τον δρόμο κι επιβεβαίωσε τη μεγάλη σημασία των διανοίξεων των δρόμων στην Ανατολική Παραλία, μεταξύ Ναυαρίνου και Κρήτης. Διανοίξεις που έχουν δρομολογηθεί, αλλά παραμερίστηκαν, υποβαθμίστηκαν συνειδητά από τη δημοτική αρχή και πάνε για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Παρότι αρχικά ο ίδιος ο δήμαρχος χαρακτήρισε αναπτυξιακό το δάνειο των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη διάνοιξη σημαντικών δρόμων στην Παραλία, το δάνειο χάθηκε στην πορεία, με την επίκληση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.

Τα ζητήματα αυτά είναι ζητήματα βούλησης και προτεραιότητας. Αν θέλεις να τα προωθήσεις πραγματικά, τα προωθείς, τα παρακολουθείς στενά και συστηματικά, πιέζεις τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και πετυχαίνεις. Δεν γίνεται να μην δικαιωθεί η προσπάθειά σου.

Η διάνοιξη της Γ. Φτέρη “φωνάζει” ότι η διάνοιξη των δρόμων της Παραλίας έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Γιατί θα δημιουργήσει νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην πιο ελκυστική περιοχή της πόλης που στενάζει κάθε καλοκαίρι. Θα διαμορφώσει καινούργιες πολύτιμες θέσεις στάθμευσης και θα δώσει ανάσα στη Ναυαρίνου, ανοίγοντας τη συζήτηση για την επόμενη μέρα, την προοπτική ανάπτυξης της πολύπαθης παραλιακής οδού.

Επειδή η υφιστάμενη δημοτική θητεία πέρασε αναξιοποίητη για την Ανατολική Παραλία, ας είναι η διάνοιξη των δρόμων της το πρώτο μεγάλο στοίχημα για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Να γίνει πραγματικά αναπτυξιακό το δάνειο των 4 εκ. ευρώ και η υλοποίησή του να είναι η πρώτη προτεραιότητα από το 2024. Δίχως την επίκληση των γραφειοκρατικών εμποδίων, που προκαλούν πρόβλημα όταν δεν υπάρχει η αναγκαία βούληση.


NEWSLETTER