Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 13:42

Κανείς δεν περίμενε κάτι καλύτερο...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κανείς δεν περίμενε κάτι καλύτερο...

Κανέναν δεν ξενίζουν όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, που κάποιοι την ήθελαν στην Καλλιρρόη. Κανείς δεν περίμενε καλύτερο χειρισμό του θέματος, καθώς το δείγμα γραφής των αρμοδίων δεν του έδινε τέτοιο δικαίωμα.

Από τον καιρό που τα σκουπίδια βρίσκονταν συχνά πυκνά στους δρόμους πόλεων της Πελοποννήσου (θυμηθείτε τις εικόνες σε Καλαμάτα και Τρίπολη) και από τότε που στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισαν να τρέξουν το θέμα του διαγωνισμού, όλοι γνώριζαν ότι το δυσκολότερο σκέλος δεν είναι άλλο από τη χωροθέτηση. Περίμεναν όμως τον ανάδοχο (σωστά τυπικά) να υποδείξει τις περιοχές που θα εξυπηρετούν για τη δημιουργία των μονάδων, χωρίς όμως στο μεσοδιάστημα να υπάρξει σειρά ενημερωτικών δράσεων προς τον κόσμο. Ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι αγνοούν τι πρόκειται να γίνει, τι ακριβώς είναι η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και ο σταθμός μεταφόρτωσης. Γιατί δηλαδή να μην έχει αξιοποιηθεί ο χρόνος, ώστε τώρα την κρίσιμη ώρα, που θα... κληρώσει για τη χωροθέτηση, να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες “υποδοχής” των μονάδων; 

Ανενημέρωτοι δήλωναν σε έντονο ύφος οι εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας κατά τη διαμαρτυρία τους τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Φυσικά οι ευθύνες για τον χειρισμό και την μη ενημέρωση δεν βαρύνουν την ανάδοχο εταιρεία, η οποία καλείται τώρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά,  αλλά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλώθηκαν μέσα σε γενικολογίες, οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να... υπνωτίζουν το ακροατήριο και όλα καλά. Αυτό το ταλέντο μπορούμε τουλάχιστον να τους το αναγνωρίσουμε.

Από εκεί και πέρα όμως με τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειες. Οι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας τις προάλλες έδειξαν χαρακτήρα και αυτό τους τιμά, αλλά όσο δεν δίνονται ξεκάθαρες λύσεις και οι αοριστίες κυριαρχούν, κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγηθεί η κατάσταση.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 12:46

NEWSLETTER