Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 14:40

Σοβαρό θέμα η διαχείριση των πρακτικών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σοβαρό θέμα η διαχείριση των πρακτικών

Καυστικά σχόλια από την πλευρά μερίδας της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία την διαδικασία απομαγνητοφώνησης και δακτυλογράφησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

 

Φυσικά και δεν είναι ούτε κακό, ούτε πρέπει να αποτελεί ταμπού η συνεργασία του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι περιορισμένες δυνατότητες του δημοσίου τομέα κρίνεται αναγκαίο να συμπληρώνονται από τις δυνάμεις του ιδιωτικού, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η δημόσια αποστολή, δηλαδή η εξυπηρέτηση των πολιτών. Ισχύουν όμως σε αυτή την περίπτωση τέτοιες προϋποθέσεις; Δεν επαρκούν για την διαχείριση των πρακτικών του Δήμου Καλαμάτας οι δυνατότητες του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Συλλογικών Οργάνων, που αναμφισβήτητα μέχρι τώρα εξ όσων γνωρίζουμε, λειτουργούσε χωρίς προβλήματα;

Η διαχείριση των πρακτικών των συνεδριάσεων είναι αναμφίβολα μία πολύ σημαντική διαδικασία, από την οποία μπορεί να κριθούν ακόμα και δικαστικές διαμάχες. Τα όσα ακούγονται μέσα στις συνεδριάσεις εκτός από την ιστορική αξία, μπορούν χωρίς υπερβολή να αλλάξουν την τύχη υποθέσεων, που αφορούν είτε τον ίδιο το δήμο, είτε και τους πολίτες. 

Φυσικά ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι ο πρώτος, ο οποίος προχωρά σε μία τέτοια κίνηση αναφορικά με τα πρακτικά, αλλά δημιουργούνται ερωτηματικά γύρω από το χρόνο και τη σκοπιμότητα αυτής της πρωτοβουλίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προηγήθηκε έρευνα αγοράς, αλλά και μελέτη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία προφανώς θα έδειξε ότι οι δυνατότητες, που μέχρι σήμερα διέθετε ο δήμος δεν επαρκούν πλέον για την ορθή διαχείριση των πρακτικών. Το μέλλον θα δείξει...

Υ.Γ.: Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούν να αμφισβητήσουν ούτε τις δυνατότητες, ούτε την αρτιότητα με την οποία μπορεί να φέρει σε πέρας το εν λόγω έργο η ανάδοχος εταιρεία, αποτελούν μόνο μερικές σκέψεις γύρω από το συγκεκριμένο γεγονός.

 

 


NEWSLETTER