Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 18:27

Ούτε μία νέα σύγχρονη σχολική μονάδα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Ούτε μία νέα σύγχρονη σχολική μονάδα στην Καλαμάτα

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Από την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα εγκαίνια των αθλητικών  εγκαταστάσεων στο Χατζή: «Χρήστος Σταϊκούρας: Έως το 2027 προβλέπεται να παραδοθούν 83 σύγχρονες σχολικές μονάδες σε όλη την επικράτεια.

Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος στη Δημοτική Κοινότητα Χατζή του Δήμου Μεσσήνης παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, o πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας… Οι νέες εγκαταστάσεις αφορούν στην ανακαίνιση γυμναστηρίου, στη δημιουργία νέων γηπέδωνπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5Χ5, καθώς και στον εξοπλισμό παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ο τομέας της παιδείας αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως είπε: "Το 2023, περαιώθηκαν 34 έργα παιδείας από τις "Κτιριακές Υποδομές", ενώ οι υποδομές παιδείας κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στον προγραμματισμό της περιόδου 2024 - 2027, με προϋπολογισμό σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά νέα σχολεία και επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, αλλά και πανεπιστημιακών μονάδων. Έως το 2027 προβλέπεται να παραδοθούν 83 νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες, σε όλη την επικράτεια"».

Κύριε υπουργέ, συγγνώμη, αλλά από αυτές τις 83 νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες σε όλη την επικράτεια, ούτε μία δεν θα παραδοθεί στον Δήμο Καλαμάτας, που έχει δεκάδες σχολεία και χιλιάδες μαθητές. Που έχει μεγάλες και άμεσες ανάγκες στη σχολική στέγη. Και λογικά το υπουργείο σας το γνωρίζει, αφού ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δίνει αγώνα -μάταιο μέχρι τώρα- για να βρει προγράμματα και χρήματα για τα νέα κτήρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και των 5ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων. Και αυτά τα σχολικά κτήρια είναι πολύ πιο σημαντικά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Χατζή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον αγώνα και την αγωνία του δημάρχου Καλαμάτας για τα νέα σχολικά κτήρια που έχει ανάγκη ο τόπος μας, μήπως και ευαισθητοποιηθεί το υπουργείο σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 18:32