Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 16:02

Κέρδος για την Καλαμάτα οι συνεργασίες επαγγελματιών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κέρδος για την Καλαμάτα οι συνεργασίες επαγγελματιών

 

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται από το περασμένο Σάββατο η Καλαμάτα, καθώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό η έναρξη του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Μία διοργάνωση που φαίνεται πλέον να καθιερώνεται στην πόλη και να απασχολεί σημαντικό μέρος της νεολαίας - και όχι μόνο. 

 

Τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν από την καθιέρωση αυτής της διοργάνωσης είναι ευκόλως αντιληπτά, και σε αυτά έχουμε αναφερθεί και κατά το παρελθόν. Μέσα όμως από αυτές τις γιορτινές διοργανώσεις, που λαμβάνουν κατά καιρούς χώρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αναδεικνύεται και η διάθεση συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους μέσα από την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Η αρχή έγινε πριν από πολλά χρόνια στα Παπλωματάδικα, όπου οι επαγγελματίες εμπνεύστηκαν δύο φορές το χρόνο (στην αρχή και στο τέλος της σεζόν) τα Live Festivals, τα οποία γέμιζαν ουσιαστικά σε νεκρές περιόδους το Ιστορικό Κέντρο. Ακολούθησαν οι επαγγελματίες του πεζόδρομου της Ιατροπούλου, που και αυτοί σε διάφορες περιστάσεις έδρασαν από κοινού δημιουργώντας το αδιαχώρητο -με την καλή έννοια- στην περιοχή.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα συνεργατικών δράσεων μεταξύ επαγγελματιών της πόλης είναι αυτό στον πεζόδρομο της Αμφείας: Οι επαγγελματίες στον χώρο της διασκέδασης αντιλήφθηκαν πως μπορούν να δημιουργήσουν καλές προϋποθέσεις για τη δική τους επιχείρηση, διαμορφώνοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον σε συνεργασία με τον... διπλανό. Φυσικά τα δείγματα συνεργασίας επαγγελματιών στην Αμφείας δεν είναι νέο φαινόμενο, αλλά ήδη έχουν παρελθόν και σε κοινωνικό επίπεδο. Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι σε ένα ακόμα σημείο της πόλης οι κοινές δράσεις καθιερώνονται, διαμορφώνοντας στο μέτρο του δυνατού θετικούς οιωνούς.

 

Ας αποτελέσουν λοιπόν οδηγό και για άλλους αυτού του τύπου οι δράσεις συνεργασίας, τις οποίες η πόλη έχει ιδιαιτέρως ανάγκη στο νέο προφίλ που προσπαθεί να οικοδομήσει με άξονα τον τουρισμό.


NEWSLETTER