Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 22:44

Οι μπαμπούλες να φυλάνε τα τρένα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εργασίες εκτεταμένης συντήρησης πραγματοποιεί και πάλι ο Δήμος Καλαμάτας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της πόλης, «όσον αφορά στο πράσινο με κλαδέματα και κουρέματα, από πλευράς ελαιοχρωματισμών και, κυρίως, σχετικά με αποκαταστάσεις εξαιτίας των βανδαλισμών», σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Οι παρεμβάσεις γίνονται ενόψει της Ανθοκομικής Εκθεσης που ξεκινάει μεθαύριο Παρασκευή, αλλά ήταν αναγκαίες, γιατί οι "καλλιγραφίες" των ασυνείδητων έχουν βρομίσει και πάλι τα τρένα στο υπαίθριο μουσείο, αν όχι μοναδικό, από τα πιο ξεχωριστά κι ελκυστικά της χώρας.

Από τις "καλλιγραφίες" των ασυνείδητων κι ανεγκέφαλων δεν υπάρχει κάτι που να έχει μείνει άθικτο στο Πάρκο. Από τις μουντζούρες κυριολεκτικά, δε μιλάμε για γκράφιτι, δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι ενημερωτικές πινακίδες με τα χρήσιμα τηλέφωνα και τις ωφέλιμες πληροφορίες στις καινούργιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Το τελευταίο χτύπημα ήταν στο μόλις πρώτο τοποθετημένο και ανακαινισμένο βαγόνι του ΗΣΑΠ, που ομορφαίνει ξανά το χώρο με την ειδική ράμπα.

Με όλα αυτά επανέρχονται τα ερωτήματα για την προστασία του Πάρκου Σιδηροδρόμων και ιδιαίτερα των εκθεμάτων του μουσείου των τρένων. Θα πρέπει να περιφραχτεί και να κλείνει τις νύχτες το Πάρκο, για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί; Να δοθεί τέλος στην ελεύθερη πρόσβαση, για να γλιτώσουν τα τρένα και ο εξοπλισμός των παιδικών χαρών; Να μπει σεκιούριτι και να υπάρχει αστυνόμευση για να σταματήσουν οι ζημιές; Για πόσο καιρό ακόμα θα παραμείνουν καθαρά τα τρένα και δε θα υπάρχουν βανδαλισμοί στο Πάρκο; Θα πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση, να βρίσκονται οι βάνδαλοι και να τους στέλνεται ο λογαριασμός για την αποκατάσταση; Η περίφραξη που βάζει ο δήμος θα βελτιώσει την κατάσταση, θα περιορίσει τις ζημιές και τις "καλλιγραφίες";

Το φιλότιμο, ο σεβασμός στην ιστορία και στην ομορφιά των τρένων δεν υπάρχει; Η προστασία του εξοπλισμού των παιδικών χαρών που δίνει χαρά στα παιδιά της πόλης μας, της γειτονιάς μας δε μετράει; Η νοοτροπία της προστασίας της περιουσίας μας και της ιστορίας του τόπου μας αποτελεί ανύπαρκτο είδος; Αλήθεια, ο πολιτισμός μας και η διαφορά μας από τους βάνδαλους, για τα οποία καυχόμαστε, πού είναι; Ας βάλουμε μπαμπούλες για να φυλάνε τα τρένα και τις παιδικές χαρές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 16:50