Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 20:23

Από αναβολή σε αναβολή οι δρόμοι της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Από αναβολή σε αναβολή  οι δρόμοι της Μεσσηνίας

Η κατασκευαστική ΚΑΣΤΑΤ έχει συγγενική σχέση με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Σύμφωνα με το μητρώο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) πρόεδρος της ΚΑΣΤΑΤ είναι ο Παναγιώτης Τατούλης, διευθύνων σύμβουλος ο Βασίλης Τατούλης και στους πτυχιούχους που στελεχώνουν την επιχείρηση ο Μιχάλης Τατούλης. Το ότι η εταιρεία αυτή παίρνει έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι τυπικώς παράνομο, αντιλαμβάνεται όμως ο καθένας ότι ένα θεματάκι ηθικής τάξεως τίθεται. Αλλά ας αποδεχτούμε ότι αφού κάτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, είναι δυνατόν η συγκεκριμένη εταιρεία να έχει αναλάβει έργα συντήρησης του οδικού δικτύου και αυτά να καθυστερούν 27,5 μήνες και να δίνονται διαδοχικές παρατάσεις; Κι όμως είναι. Για την ιστορία να υπογραμμίσουμε ότι προχθές δόθηκε η 12η παράταση για έργα συντήρησης στο δρόμο Μεσσήνη – Πιλαλίστρα.

Οι ρυθμοί είναι καταπληκτικοί! Μια απλή συντήρηση ενός επαρχιακού δρόμου, δηλαδή ασφάλτινα μπαλώματα και δυο-τρία τεχνικά 2,5 χρόνια μετά από τη δημοπράτησή τους δεν έχουν υλοποιηθεί. Τα ερωτήματα είναι απλά. Γιατί δεν έγινε έκπτωση του αρχικού αναδόχου δηλαδή της ΚΑΣΤΑΤ και υλοποίηση του έργου από τον επόμενο; Γιατί δεν επαναδημοπρατήθηκε το έργο και άλλα αντίστοιχα -γιατί δεν είναι το μόνο που καθυστερεί; Αν ήταν άλλη εταιρεία θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση ή θα υπήρχε δέσμευση εγγυητικών και αποκλεισμός από τα έργα της Περιφέρειας; Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί το οτιδήποτε και θεωρητικώς να έχει δίκιο.

Πέρα όμως από το κυνήγι μαγισσών και των θεωριών που μπορεί ο καθένας να αναπτύξει, το ουσιαστικό είναι ότι έχει κολλήσει η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Εργα που έχουν δημοπρατηθεί εδώ και χρόνια δεν εκτελούνται, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να διαλύονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή και τους ανθρώπους της. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και το επόμενο διάστημα να εκτελεστούν όλα τα έργα συντήρησης που έχουν ανάδοχο. Οποιος δεν μπορεί να τα εκτελέσει θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Η ανοχή και το “περίμενε” έχει ξεπεράσει τα όρια μιας λογικής διευκόλυνσης.

 

panagopg@gmail.com