Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 22:38

Το μεταναστευτικό κλονίζει κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το μεταναστευτικό κλονίζει κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση

 

 

Τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση σε σχέση με τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Οι ακραίες δηλώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Κώστα Αθανασόπουλου αποκαλύπτουν αυτά που πραγματικά πιστεύει ο μέσος ψηφοφόρος της Ν.Δ. σε σχέση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η στενή εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος είναι βαθύτατα συνωμοσιολογική και ακραία φοβική στον ξένο, είναι πεπεισμένη ότι οι μετανάστες αποτελούν απειλή για το έθνος  και είναι έτοιμη να χειροκροτήσει όποιον εφαρμόσει σκληρή στάση απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναγκάστηκε να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις Αθανασόπουλου, ο οποίος προτίμησε τη σιγή στο μεγαλοπρεπές άδειασμα. Το πρόβλημα όμως για τον Βασιλόπουλο είναι ότι δεν αποδοκιμάζει ένα δημοτικό σύμβουλο αλλά τις απόψεις του μέσου ψηφοφόρου που τον έφερε στην εξουσία του Δήμου Καλαμάτας. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας, η Περιφέρεια, η κυβέρνηση συνολικά έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση, η οποία θα κρίνει και την πορεία τους τα επόμενα χρόνια. Οι έχοντες την ευθύνη σε κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση κατανοούν πλέον ότι δεν μπορούν να πετάξουν τους μετανάστες στη θάλασσα επειδή είναι αλλόθρησκοι, όπως θέλουν οι καφενειακές αντιλήψεις των δεξιών. Είναι  υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες και να επιδείξουν την ανθρωπιά που επιβάλλει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός αλλά και η πραγματική χριστιανική πίστη της αγάπης και όχι οι ταλιμπανισμοί των φανατικών, που δεν ξέρουν να αγαπούν αλλά μόνο να κάνουν μεγάλους σταυρούς.

Είναι υποχρεωμένοι λοιπόν και να σώσουν τους μετανάστες που θαλασσοδέρνονται και να τους φιλοξενήσουν στις αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου αλλά αν χρειαστεί και στο στρατόπεδο της Καλαμάτας. Αντιλαμβάνεται ο καθένας το μέγεθος του πολιτικού κόστους για την τοπική ηγεσία της Ν.Δ. αν χρειαστεί να μπουν μετανάστες στο στρατόπεδο. Δεν θα εκπλαγούμε αν σε αυτήν την περίπτωση το πάνω χέρι πάρουν πολιτικά αυτοί που σήμερα αποδοκιμάζονται και λουφάζουν για να μην χάσουν την εξουσία, που τους δίνει βήμα ώστε να χύνουν το δηλητήριο του μίσους. Το μεταναστευτικό αποτελεί ξανά το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα αλλά και για τη συνοχή της κυβέρνησης και των αυτοδιοικητικών αρχών. Είμαστε ακόμα στην αρχή και πολύ φοβούμαστε ότι τα δύσκολα μόλις άρχισαν.

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER