Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 12:34

Εχουν ξεγράψει το Πύργος - Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εχουν ξεγράψει το Πύργος - Καλό Νερό

 

Ο υπουργός Υποδομών στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα για αυτόν έχει η κατασκευή του δρόμου Πάτρα - Πύργος και στη συνέχεια θα δει τι θα γίνει με το Καλό Νερό - Τσακώνα.

Πρώτα θα ξεμπλοκάρει και θα υλοποιηθεί το Πάτρα - Πύργος και μετά θα γίνει συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα. Η άποψη αυτή είναι προφανές ότι αφήνει για το μακρινό μέλλον τα οδικά τμήματα από τον Πύργο και κάτω που αφορούν περισσότερο τη Μεσσηνία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη θέση του υπουργού δεν προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ούτε και αντιδράσεις. Οι τοπικοί παράγοντες δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με την άποψη ότι τα οδικά τμήματα από τον Πύργο και κάτω μπορούν να περιμένουν, για να μην… απλώνουμε πολύ τραχανά όπως σημείωσε ο υπουργός! Εχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στη χαλαρή στάση των τοπικών φορέων, ειδικά της Τριφυλίας, οι οποίοι μοιάζουν να προτιμούν τον ιδιότυπο συγκοινωνιακό αποκλεισμό τους κρατώντας χαμηλούς τόνους σε σχέση με το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα.
Το υπουργείο Υποδομών και οι πολιτικές του ηγεσίες, τωρινή και προηγούμενες, φαίνεται πως έχουν ξεγράψει το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό. Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου προωθούν έργα συντήρησης, δηλαδή ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις τελικού κόστους περίπου 10 εκ. ευρώ και προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως σημαντική παρέμβαση. Η αυτονόητη όμως συντήρηση σε έναν επικίνδυνο οδικό άξονα είναι το ελάχιστο και βέβαια υπολείπεται από αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή.
Η απόφαση του ΣτΕ για τη Ζαχάρω έδωσε το άλλοθι για να εξαιρεθεί ένα τεράστιο οδικό τμήμα από τη σύμβαση παραχώρησης αλλά και από τις συζητήσεις για αναβάθμιση του οδικού άξονα στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Αν οι τοπικοί παράγοντες δεν αντιδράσουν και δεν ζητήσουν επιτακτικά την ένταξη όλου του δρόμου από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα, παρακάμπτοντας μόνο το τμήμα στη Ζαχάρω, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση για τα επόμενα 15 χρόνια. Η Νοτιοδυτική Πελοπόννησος θα αποτελεί τη μεγάλη μαύρη τρύπα στο χάρτη των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, μετρώντας κάθε χρόνο νεκρούς σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER