Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 16:50

Να σταματήσει η κοροϊδία

Γράφτηκε από τον

Να σταματήσει η κοροϊδία

 

Όσα συνέβησαν στην Αμερική από τους οπαδούς του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι αποτέλεσμα της ακραίας συνωμοσιολογίας και του λαϊκισμού.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι για τα πάντα υπάρχει μία συνωμοσία από ένα σύστημα το οποίο ελέγχει τις ζωές τους! Τα εκλογικά αποτελέσματα «μαγειρεύονται», οι ιοί δεν υπάρχουν, ενώ τα εμβόλια γίνονται για να ελεγχθεί το ανθρώπινο είδος. Για τα πάντα υπάρχει μια εξωφρενική εξήγηση, πέρα και έξω από κάθε λογική και το προφανές. Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει να αναπαράγονται και να διαδίδονται όλες οι… ψεκασμένες σαχλαμάρες.
Την ώρα που οι οπαδοί του Τραμπ προσπαθούσαν να καταλάβουν το Καπιτώλιο για να αποτρέψουν την ανακήρυξη του νέου Προέδρου Μπάιντεν, στη χώρα μας οι «πιστοί» έσπευδαν στις εκκλησίες για να αγιαστούν, αδιαφορώντας για το συνωστισμό και τις επιπτώσεις του. Ο αγιασμός προφανώς κρίθηκε ισχυρό και επαρκές μέτρο προστασίας... Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλοί από αυτούς πιστεύουν πολύ περισσότερο στον αγιασμό από ό,τι στα εμβόλια. Οι άνθρωποι αυτοί συνέρρευσαν στις εκκλησίες λαμβάνοντας μάλιστα και θεία κοινωνία, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και βέβαια να υπακούσουν στις κυβερνητικές αποφάσεις. Ο ανορθολογισμός ξεκάθαρος, αλλά τόσο ισχυρός που η τιθάσευσή του μοιάζει αδύνατη.
Αγανακτισμένους που κούναγαν κρεμάλες και απειλούσαν με κατάληψη το Κοινοβούλιο είχαμε πριν από μερικά χρόνια και στη χώρα μας. Την περίοδο που κυριαρχούσε ο ανορθολογισμός της αγανάκτησης στις πλατείες, τότε που κάποιοι υπόσχονταν την κατάργηση των μνημονίων και αποκάλυπταν στα λαϊκά δικαστήρια της πλατείας τις συνωμοσίες που είχαν στόχο… τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Τα γεγονότα είναι όμως ξεροκέφαλα και η πραγματικότητα εκδικείται. Εμείς ως χώρα πληρώσαμε πολύ ακριβά τον ανορθολογισμό της αγανάκτησης, αλλά δυστυχώς δεν μάθαμε. Η ανυπακοή των Θεοφανίων είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε παράταση του lockdown και σε μερικές δεκάδες ακόμα θανάτους. Οι διαπιστώσεις πλέον δεν αρκούν, αυτό που συμβαίνει καθημερινά στους δρόμους είναι τραγικό. Έτσι δεν πρόκειται να βγούμε από την καραντίνα πριν από το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει: ή θα εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνει ή θα ανοίξει τα πάντα. Αυτό που συμβαίνει είναι κοροϊδία, με τεράστιο κόστος για την κοινωνία και την οικονομία.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 10:20