Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 21:44

Το ζήτημα είναι να μαζευτούν τα σκυλιά

Γράφτηκε από τον

Το ζήτημα είναι να μαζευτούν τα σκυλιά

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν σε αγέλες στην Καλαμάτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών καθημερινές και ιδιαίτερα έντονες, ενώ ο κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα κάτι παραπάνω από ορατός. Η δημοτική αρχή υπό την πίεση των γεγονότων αναγκάζεται να ασχοληθεί με το θέμα διατυπώνοντας αστείες δικαιολογίες για τη διόγκωσή του και δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της δημοτικής αρχής το πρόβλημα δεν διογκώθηκε γιατί υπήρχε χαλαρότητα, αν όχι απραξία, αλλά γιατί κάποιοι «ξενομερίτες» φέρνουν τα σκυλιά τους και τα… αμολάνε στην Καλαμάτα! Μάλλον μας μισούν και θέλουν να μας φάνε τα σκυλιά ή θεωρούν ότι έχει καλό κλίμα εδώ και θα ζήσουν ευτυχισμένα! Για να δοθεί μάλιστα και ένας τόνος αποφασιστικότητας ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει δράση η Δημοτική Αστυνομία για να εντοπίζει τους ιδιοκτήτες που φέρνουν σκυλιά και τα αμολάνε στην Καλαμάτα. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς η Δημοτική Αστυνομία θα πιάσει τα σκυλιά των ετεροδημοτών, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι τα αδέσποτα δεν θα περιοριστούν από τους συγκεκριμένους ελέγχους.

Ενδεχομένως να υπάρχουν και περιπτώσεις εγκατάλειψης σκύλων από «φιλόζωους» που κάνουν διακοπές και… ξεχνούν να τα πάρουν μαζί τους. Αυτό δεν αποτελεί όμως τη βάση του προβλήματος παρά μία παράμετρο που δεν αλλάζει την ουσία που είναι η διαχείριση των σκυλιών, τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταλήγουν στο δρόμο. Το κυνήγι μαγισσών και οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ωραία άλλοθι, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Καλαμάτας είναι πάρα πολλά και η δημοτική αρχή θα πρέπει να προσανατολιστεί στη μείωσή τους είτε με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που προφανώς θα πρέπει να ληφθούν σε ένα βάθος χρόνου, είτε με άμεσα μέτρα σε συνεργασία και με φορείς εκτός της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπιστεί ακόμη και αν τα σκυλιά έχουν έρθει από το… διάστημα.