Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 19:31

Δεν αρκούν οι αόριστες επαναλήψεις δεσμεύσεων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

 

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στην Καλαμάτα γίνεται για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ, θα αφορά όμως και την πορεία των κυβερνητικών δράσεων στα τοπικά ζητήματα.

Την τελευταία περίοδο σε κάθε ομιλία του ο πρωθυπουργός παρουσιάζει νέες κυβερνητικές δράσεις και προχωρά σε εξαγγελίες που αφορούν το μέλλον, θα έχει έτσι ενδιαφέρον αν έχει να πει κάτι καινούργιο για την περιοχή μας. Βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής θητείας και το ενδεχόμενο των εκλογών από εδώ και στο εξής είναι πολύ πιθανό. Οι ομιλίες, οι επισκέψεις και η δραστηριοποίηση του πρωθυπουργού την τελευταία περίοδο δείχνουν την πρόθεσή του να κρατηθεί ζεστό το εκλογικό ακροατήριο. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται, απλώς ανακοινώνονται και ο Σεπτέμβρης είναι κοντά.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξαγγελίες που θα αφορούν τα τοπικά ζητήματα. Η ενίσχυση του αγροτικού τομέα και του τουρισμού αποτελούν τα βασικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και οι αναφορές του πρωθυπουργού θα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ανακοινώσεις για τα αγροτικά θέματα σε μία περιφέρεια κατεξοχήν αγροτική θα πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες πολιτικές στα προϊόντα της περιοχής. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θέμα αιχμής είναι η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και η πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ. Είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει ξεκάθαρη πρωθυπουργική θέση για το θέμα. Ακόμα και μια δέσμευση για σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ θα αποτελούσε έμπρακτη απόδειξη ότι εννοεί όλα όσα κατά καιρούς λέει για διασφάλιση της ποιότητας και της ταυτότητας των αγροτικών μας προϊόντων.

Η ενίσχυση των υποδομών του αγροτικού τομέα έχει να κάνει με την προώθηση έργων άρδευσης. Εδώ υπάρχει απόλυτη αποτυχία μιας και πέρασαν τρία χρόνια και η κυβέρνηση δεν κατάφερε να κατασκευάσει ούτε τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος. Η επανάληψη των ανακοινώσεων για προώθηση του Μηναγιώτικου φράγματος μέσω ΣΔΙΤ είναι αναμφίβολα θετική, αλλά μένει και σε αυτή την περίπτωση να δούμε πώς και πότε θα ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε να μην έχουμε και εδώ τις χρονικές καθυστερήσεις του Φιλιατρινού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ολοκληρώσει τη θητεία της χωρίς να έχει βάλει μπουλντόζα σε κανένα από τα εμβληματικά έργα της Μεσσηνίας. Η επιλογή να συνεχιστούν οι ίδιες διαδικασίες στην προώθηση των δημοσίων έργων έχει ως συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουμε την τυπική ανακήρυξη αναδόχου. Υποτίθεται ότι επελέγη η συγκεκριμένη διαδικασία κατασκευής για να υπάρξει ταχύτητα. Απεδείχθη ότι καμία επιτάχυνση δεν υπήρξε, ενώ παραμένουν πολλά σκοτεινά σημεία για την πορεία του συγκεκριμένου έργου.

Στο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα τα πάντα μετατίθενται για το μέλλον. Η όποια πρωθυπουργική αναφορά θα ήταν χρήσιμο να συνοδεύεται και από χρονοδιάγραμμα δράσεων. Το πιθανότερο είναι να έχουμε μια γενικόλογη αναφορά που θα είναι θετική μόνο σε σχέση με την παραμονή του έργου στην κυβερνητική ατζέντα.

Η αναβάθμιση του Αερολιμένα Καλαμάτας, που είναι και το βασικότερο εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, στην κυριολεξία σέρνεται επί τρία χρόνια, χωρίς να υπάρχει πειστική απάντηση γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος για να προκηρυχθεί μία ανάθεση της διαχείρισής του σε ιδιώτες. Επίσης απογοητευτική είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την απαλλοτρίωση εκτάσεων κρίσιμων για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Αεροδρομίου, οι οποίες κυριολεκτικά οδηγούνται από αναβολή σε αναβολή. Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της έναρξης του διαγωνισμού θα είναι μία θετική εξέλιξη, αλλά κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει και πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο.

Στο ζήτημα της αξιοποίησης του σιδηροδρόμου η Μεσσηνία βρίσκεται εκτός ενδιαφέροντος. Και μόνο το γεγονός ότι ο σχεδιασμός για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος καταργεί τη σιδηροδρομική γραμμή είναι αρκετό για να κατανοήσουν όλοι ότι ο σιδηρόδρομος είναι εκτός του κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Η Πελοπόννησος μπορεί να στηρίξει και να στηριχθεί σε ένα σύγχρονο τρένο. Η κανονικοποίηση της γραμμής και η εγκατάλειψη της μετρικής είναι βασικός όρος για να συζητηθεί το οτιδήποτε. Μιλάμε δηλαδή για μια μεγάλη επένδυση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή απογειώνοντας τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό. Η εξαγγελία ενός τέτοιου μεγέθους έργου με αξιοποίηση πόρων από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάπτυξης θα αποτελούσε μια τεράστια θετική έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα είναι σημαντική και αυτό γιατί κινητοποιεί τα υπουργεία και θέτει στο τραπέζι τα ζητήματα της περιοχής. Ο απολογισμός θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και αφού έχουμε μπροστά μας το σύνολο των δεσμεύσεων. Είναι προφανές ότι καμία επίσκεψη πρωθυπουργού δεν έχει λύσει τα προβλήματα μιας περιοχής. Είναι επίσης γνωστό πως στο ελληνικό πρωθυπουργικό σύστημα οι συγκεκριμένες επισκέψεις επιταχύνουν πάντα το κυβερνητικό έργο -πολύ περισσότερο όταν σύντομα θα υπάρξουν κάλπες.

panagopg@gmail.com