Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 14:53

Τα «βολικά» συμφέροντα κατά Βουδούρη και Τατούλη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τα «βολικά» συμφέροντα  κατά Βουδούρη και Τατούλη

Η υποψηφιότητα Βουδούρη βάλλεται λυσσαλέα από τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γιατί υπάρχουν συμφέροντα στη Πελοπόννησο που θίγονται από τη συγκεκριμένη στήριξη, αυτή είναι σε ελεύθερη μετάφραση η γραμμή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που αναπαράγεται αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο. Δεν ξέρουμε αν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας έχουν επιρροή στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επηρεάζουν με τέτοιο κραυγαλέο τρόπο την απόφαση του αλλά προφανώς αυτοί ξέρουν καλύτερα και όσο ζούμε …μαθαίνουμε.

 

 

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και τον Καρυπίδη τον «έφαγαν» τα κεντρικά συστημικά μέσα ενημέρωσης γιατί στην περιοχή υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τα οποία δεν θέλουν δυναμικές υποψηφιότητες όπως του Θόδωρου του Εβραίο-κυνηγού! Τελικά συμφέροντα και ΜΜΕ καταφέρνουν στη μια περίπτωση να επηρεάζουν την ηγεσία και στην άλλη τις τοπικές ηγεσίες και να εξυπηρετούν έτσι τα συμφέροντα τους. Μάλιστα!

 

Τον Τατούλη όπως είδη θα γνωρίζεται τον αντιμάχονται επίσης τα συμφέροντα που θίγονται από τις …μεγαλειώδεις πρωτοβουλίες που λαμβάνει. Όλοι έχουμε άλλωστε ακούσει τις καταπληκτικές θεωρίες του με τη μετριοφροσύνη που πάντα χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του ενώ είναι γνωστό ότι επειδή « …το έργο μας είναι τόσο σημαντικό και τόσο μεγάλο, σε μια τόσο δύσκολη μάλιστα χρονικά περίοδο, που δεν το αντέχουν και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα της προσπάθειάς μας». Δεν το αντέχουν αυτό το έργο οι σκοτεινοί συνωμότες γιαυτό και νυχθημερόν διαπλέκονται για να ανατρέψουν αυτή τη φωτισμένη προσωπικότητα!

 

Συμφέροντα και σκοτεινοί συνωμότες από τη μια μεριά βάζουν τρικλοποδιές στον Βουδούρη και από την άλλη υπονομεύουν τον Τατούλη. Είναι προφανές ότι οι θεωρίες αυτές είναι για «ούρλιαγμα» αλλά όπως είναι γνωστό όσο πιο μεγάλο είναι το παραμύθι τόσο ευκολότερα γίνεται πιστευτό. Σε μια περίοδο  μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζαλισμένη από την κρίση διψά για ευκολάκια είναι λογικό να τρώει τα παραμύθια για τα συμφέροντα και τους συνωμότες. Όταν ο άλλος ξεκινά από την Καλαμάτα να πάει με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη να ακούσει τον Σώρρας που έχει δισεκατομμύρια να αγοράσει το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά δεν του καλύπτει ούτε τα έξοδα του λεωφορείου μπορεί εύκολα να πιστέψει τα πάντα. Δυστυχώς όχι μόνο μας ψεκάζουν αλλά μας καταβρέχουν καθημερινά. Δεν είδατε ότι με εντολή Σαμαρά δυο χρόνια τώρα δεν χιονίζει και δεν κάνει κρύο το χειμώνα; Τυχαίο νομίζεται είναι αυτό; Πόσο αφελείς είσαστε. Όλα είναι προγραμματισμένα για να μην επαναστατήσει ο κόσμος!

 

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο συνωμοσιολογικής προσέγγισης της πραγματικότητας είναι απολύτως λογικό να διακινούνται και να γίνονται πιστευτά και τα πιο γελοία σενάρια. Συμφέροντα και μάλιστα αντικρουόμενα σε μια ανοιχτή οικονομία υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις είναι απαραίτητες σε μια δημοκρατία διαφορετικά αυτή δεν υπάρχει. Ιδιοτελής συμπεριφορές υπάρχουν στην κοινωνία τον άνθρωπο και βέβαια την πολιτική. Η γη επίσης γυρίζει ενώ η οικονομία είναι παγκοσμιοποιημένη. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα να πιστεύει στη δευτέρα παρουσία, να καταγγέλλει την παγκοσμιοποίηση, να διακατέχεται από σύνδρομο καταδίωξης και να πιστεύει ότι τα ούφο υπάρχουν. Μέχρι όμως να μας καταλάβουν οι εξωγήινοι ας βρούμε τα λογικά μας. Το Βουδούρη δεν το θέλουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί συγκρούστηκαν μαζί του σκληρά στο παρελθόν επιπρόσθετα αντιλαμβάνονται ότι η υποψηφιότητα του δεν στοχεύει στην περιφέρεια αλλά στην κατάληψη θέσης Βουλευτή στις επόμενες εκλογές. Τον Τατούλη δεν τον χτυπούνε τα συμφέροντα αλλά η αλαζονεία του και η ανυπαρξία ουσιαστικού για τους πολίτες έργου. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και όσες θεωρίες συνωμοσίες και αν αναπτυχθούν στο τέλος θα αντιληφθούν όλοι ότι δράκοι υπάρχουν μόνο στα παραμύθια.

 

 

 

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER