Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 19:56

Στα άκρα η κόντρα Σαμαρά - Τατούλη

Γράφτηκε από τον

Στα άκρα η κόντρα Σαμαρά - Τατούλη

 

Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται, σύμφωνα με τις ενδείξεις των τελευταίων ημερών, η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Ολα ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου όταν 10 “γαλάζιοι” βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατέθεσαν ερώτηση για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο την οποία είχε στηρίξει ως κυβερνών κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια  η περιφερειακή αρχή και τα “γαλάζια” στελέχη τους επιτέθηκαν σκληρά στους 10 βουλευτές και τον πρώην πρωθυπουργό. Τότε κάποιοι προσπάθησαν να γεφυρώσουν το χάσμα λέγοντας ότι η ερώτηση συντάχθηκε από τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση και έχει στόχο την υποψηφιότητα της κόρης του περιφερειάρχη, Εύης Τατούλη, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. 

Δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν λίγοι μήνες για να διαπιστώσουμε όλοι ότι ο εμφύλιος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αφορμή για τις νέες μάχες έδωσε αυτή τη φορά ο κ. Τατούλης κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ως υπεύθυνο για την απένταξη του δρόμου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα από τη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. Στον περιφερειάρχη απάντησε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Νατάσα Κυριακοπούλου. Χθες ανταπάντησε ο κ. Τατούλης περιοδεύοντας σε έργα της Μεσσηνίας στο πλευρό του πρώην “γαλάζιου” βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου. 

Ο χρόνος θα δείξει αν πίσω από τον “γαλάζιο εμφύλιο” υπάρχουν βαθύτερες πολιτικές διαφωνίες ή αν απλώς η σύγκρουση οφείλεται σε λόγους προσωπικής στρατηγικής με στόχο την κυριαρχία στην Πελοπόννησο. Ας μην λησμονούμε ότι η κόρη του κ. Τατούλη ήταν και θέλει να είναι ξανά υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία και ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται κάποιο από τα παιδιά του κ. Σαμαρά να ακολουθήσει την πολιτική πορεία του πρώην πρωθυπουργού. 

Σε κάθε περίπτωση μεγάλος χαμένος από τον εμφύλιο είναι ο… Κυριάκος Μητσοτάκης που βλέπει στην Πελοπόννησο τη Νέα Δημοκρατία διχασμένη και  έχει κάθε λόγο να ανησυχεί ότι η ζημιά δεν θα περιοριστεί σε επίπεδο εντυπώσεων. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 18:40