Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 13:04

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι... πρωταθλητές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι... πρωταθλητές

 

Ο ελληνικός αθλητισμός -και όχι μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο- είναι διεφθαρμένος μέχρι το κόκαλο, αλλά καμία κυβέρνηση δεν θα συγκρουστεί με τους παρακμιακούς παράγοντες, γιατί τα κόμματα εξουσίας διαπλέκονται μαζί τους προκειμένου οι επικεφαλής τους να πιάσουν στασίδι στο Μαξίμου.

Την αλήθεια αυτή δεν θα την παραδεχτούν ούτε αυτοί που έπεσαν από τα σύννεφα βλέποντας προχθές τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στη ζώνη, ούτε εκείνοι που κατάπιαν την κάμηλο στη Ριζούπολη χειροκροτώντας το Σωκράτη Κόκκαλη, ούτε και οι άλλοι που χειροκροτούσαν παλιότερα το Γιώργο Βαρδινογιάννη όταν απειλούσε αστυνομικούς.

Ετσι κι αλλιώς στην Ελλάδα υπάρχουν κυρίως οπαδοί που θα ακολουθήσουν άκριτα, με μεγάλη ευκολία, όχι μόνο τους ολιγάρχες που αγοράζουν ομάδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και όσους λαϊκιστές επικεφαλής κομμάτων τάζουν λαγούς με πετραχήλια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ολιγαρχών. Ολα αυτά είναι γνωστά σε όλους εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά η ελληνική κοινωνία θεωρεί βολικό να επιρρίπτει ευθύνες για όλα τα δεινά της στους ξένους που... επιβουλεύονται τη γαλήνη του τόπου μας. 

Θα με ρωτήσετε: Μόνο ο ελληνικός αθλητισμός είναι διεφθαρμένος; Οχι φυσικά. Παντού υπάρχουν θύλακες διαφθοράς. Στην Ελλάδα όμως, σε αντίθεση με τις φιλελεύθερες δυτικές δημοκρατίες, η διαφθορά κυριαρχεί και υπάρχουν... θύλακες αντίστασης. Δυστυχώς, οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας δεν έχουν την ισχύ που απαιτείται για να συγκρουστούν με τους ολιγάρχες, τα διαπλεκόμενα κόμματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ολιγαρχών, τους αργυρώνητους δημοσιογράφους, τους εξωνημένους δικαστές και τους φανατικούς οπαδούς που είναι έτοιμοι να σφάξουν όποιον ασκήσει κριτική στο κόμμα ή την ομάδα που υποστηρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, η κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού δεν θα γίνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των ολιγαρχών, αλλά όταν κάποια κυβέρνηση αποφασίσει να συγκρουστεί κυρίως με τους μικρούς τοπικούς παράγοντες, που πλέκουν σε κάθε νομό τον ιστό της διαφθοράς. Μόνο όταν μπουν φυλακή καμιά πενηνταριά "παράγοντες" σε κάθε νομό, θα σταλεί μήνυμα στους υπόλοιπους ότι τελείωσε το καθεστώς της ατιμωρησίας.

Μέχρι τότε, ολοένα και πιο συχνά οι πεφτοσυννεφάκηδες θα υποκρίνονται ότι δεν ήξεραν τίποτα για τα στημένα και το ντοπάρισμα. Ουαί υμίν...

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 13:08

NEWSLETTER