Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 22:31

Λαϊκισμός και ανομία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Αντιγράφουμε από ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου (με τη “Νέα Πελοπόννησο”) Γιάννη Αργυράκη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: “Αφού επέλυσε όλα τα κυκλοφοριακά προβλήματα η Τροχαία Καλαμάτας, αποφάσισε να βάλει τάξη και στα διπλοπαρκαρίσματα, που επί χρόνια συμβαίνουν στην οδό Ψαρών απέναντι από το Διοικητήριο και τα Δικαστήρια.

Ετσι σήμερα ξαφνικά "επιτέθηκαν" στην οδό Ψαρών έξω από τα Δικαστήρια και δεν αρκέστηκαν στην επιβολή κλήσης (προστίμου), αλλά αφαίρεσαν πινακίδες, άδειες και διπλώματα, λες και οι "παραβάτες" είχαν παρκάρει και πήγαν για καφέ και όχι για κάποιες επείγουσες περιπτώσεις ποινικών μητρώων ή δικαστικών πιστοποιητικών, άκρως επειγόντων στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Την οποία μάλιστα φρόντισε η Τροχαία να τους την δυσκολέψει έως να τους την απαγορεύσει με την αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος”.

Η ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιτομή του λαϊκισμού, αφού σε ελάχιστες αράδες έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε ομάδες πίεσης ενάντια στο κράτος δικαίου και την ανεξαίρετη εφαρμογή του νομού. Πρώτα από όλα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης χρησιμοποιεί το γνωστό επιχείρημα των οπαδών της ανομίας που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εφαρμογή του νόμου, αρκεί να μην ξεκινήσει από τη... γειτονιά τους. Για παράδειγμα: Οι καταστηματάρχες δεν διαφωνούν με τους ελέγχους για παράνομο παρκάρισμα, αρκεί να μην γίνεται μπροστά από τα μαγαζιά τους. Επίσης οι μοτοσυκλετιστές συμφωνούν με τους ελέγχους, αρκεί να μην τους ελέγξει κάποιος για κράνος.

Ομως ο κ. Αργυράκης πάει τον λαϊκισμό ένα βήμα μακρύτερα, όταν υποστηρίζει ότι η Τροχαία δεν έπρεπε να ξεκινήσει τους ελέγχους από το Διοικητήριο και τα Δικαστήρια. Αλήθεια από πού έπρεπε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι, από τις γειτονιές της Ράχης και της Αγίας Παρασκευής; Σε κάθε περίπτωση και πριν τρελαθούμε τελείως σε αυτήν τη χώρα, η Τροχαία έπραξε άριστα αφαιρώντας τις πινακίδες όσων στάθμευσαν παράνομα μπροστά από το Διοικητήριο και τα Δικαστήρια. Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους και όχι μόνο για εκείνους που πίνουν καφέ. Εννοείται ότι οι πολίτες θα πείθονταν για την καθολική εφαρμογή του νόμου αν η Τροχαία αφαιρούσε και μερικές πινακίδες τυχόν παρανομούντων αρχόντων, δικηγόρων ή δικαστικών. Τότε και μόνο τότε οι πολίτες θα πίστευαν ότι ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και όχι αλά καρτ ή σύμφωνα με τις υποδείξεις των τοπικών αρχών.

Και για να προλάβω το γνωστό επιχείρημα των λαϊκιστών, απαντώ προκαταβολικά: Οχι, δεν φταίει ο κ. Αργυράκης για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αυτό είναι θέμα άλλου άρθρου. Αυτό το άρθρο πραγματεύεται τον λαϊκισμό και τις υπόρρητες υποσχέσεις για συνέχιση της εφαρμογής του νόμου αλά καρτ. Αλήθεια ο "φιλελεύθερος" υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συμφωνεί με τις απόψεις του υποψηφίου συμβούλου του και την εφαρμογή του νόμου αλά καρτ;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 23:56