Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 14:25

Ο κυβερνήτης του χάους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Ο Τατούλης είναι έξυπνος, αλλά δεν είναι συστηματικός και μεθοδικός και γι’ αυτό χύνει το γάλα από την καρδάρα που έχει γεμίσει με κόπο”.

Αυτό μου απάντησε έμπειρος πολιτικός όταν τον ρώτησα αν η περιφερειακή αρχή έκανε γκάφα στο θέμα της συνέχισης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ή αν λειτούργησε κατόπιν σχεδίου, επειδή δεν θέλει να χρεωθεί αποκλειστικά το πολιτικό κόστος της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα. Ανεξάρτητα όμως από το αν η περιφερειακή αρχή έκανε γκάφα (που μάλλον έκανε), αυτό που έχει γενικότερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος λειτουργίας της -και συγκεκριμένα το μοτίβο της διοίκησης από έναν “χαρισματικό” ηγέτη τον οποίο εμπιστεύεται ο μέσος Ελληνας.

Στην πραγματικότητα ο μέσος Ελληνας αναζητά και στο τέλος ψηφίζει όποιον πολιτικό θεωρεί “χαρισματικό” για να κυβερνήσει, χωρίς στατιστικά στοιχεία, χωρίς αρχεία αποφάσεων και συναντήσεων, χωρίς πρακτικά συνεδριάσεων και πρωτόκολλο εισερχομένων - εξερχομένων, χωρίς δείκτες αποτελεσματικότητας και λοιπά “γραφειοκρατικά εμπόδια” που χρησιμοποιούν οι… κουτόφραγκοι.

Εννοείται ότι αν κάποιος τολμήσει να υποστηρίξει δημοσίως ότι η ανάπτυξη της Δύσης οφείλεται κυρίως στη μεθοδικότητα και την οργάνωση που στην Ελλάδα θεωρούνται “γραφειοκρατικά εμπόδια”, αμέσως θα χαρακτηριστεί… ευρωλιγούρης και δυτικόδουλος. Ετσι κι αλλιώς στην Ανατολή οι περισσότεροι εξακολουθούν να αναζητούν έναν χαρισματικό σουλτάνο που θα διαθέτει μεταφυσικές ικανότητες για να λύσει όλα τα προβλήματα άκοπα και χωρίς θυσίες.

Γιατί είπαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει χρεοκοπήσει 7 φορές μέσα σε 200 χρόνια;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 14:16