Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 20:51

Συνεργείο ειδήσεων και περμανάντ σχολίων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Πριν η αποκαλούμενη πολιτική ορθότητα επιβάλλει το κατέβασμα της ταινίας «Οσα παίρνει ο άνεμος» από την πλατφόρμα HBO, είχε αλυσοδέσει στην Ελλάδα την ελεύθερη δημοσιογραφία απαγορεύοντας (μεταξύ άλλων) με νόμο τη δημοσίευση όσων κατηγορούνται ή συλλαμβάνονται ακόμα και για απεχθή εγκλήματα. Ας εξετάσουμε μαζί τις επιπτώσεις της απαγόρευσης.

Πριν λίγες μέρες στην Καλαμάτα συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και κάποιοι επιχειρηματίες. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τηρώντας το νόμο δεν δημοσίευσαν τα ονόματα, αλλά μετά από δύο ημέρες όλοι οι Καλαματιανοί γνώριζαν ποιοι είχαν συλληφθεί. Είχε φροντίσει για αυτό το... "συνεργείο ειδήσεων" του Θύμιου του φαναρτζή που έχει ξάδερφο στην Τροχαία Εθνικών Οδών και το "περμανάντ πληροφοριών" της Ευσταθίας της κομμώτριας που έχει κουνιάδα στην Τουριστική Αστυνομία. Δεν έχει καμία σημασία αν το "ρεπορτάζ" του συνεργείου και του κομμωτηρίου είχε ανακρίβειες αναφορικά με τις κατηγορίες. Σημασία έχει ότι ο έγκριτος Τύπος δεν έχει τις ειδήσεις που ο μέσος πολίτης βρίσκει πλέον μόνο στα συνεργεία και στα κομμωτήρια.

Αύριο λοιπόν ο μέσος πολίτης θα πάει στο συνεργείο να ενημερωθεί και για τον κορονοϊό, αφού έτσι και αλλιώς ο Θύμιος δεν κρατάει "κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα" όπως οι συστημικοί δημοσιογράφοι.

Μεθαύριο αν τα συνεργεία και τα κομμωτήρια αποφανθούν ότι οι πολιτικοί είναι πουλημένοι και πρέπει να κρεμαστούν στην κεντρική πλατεία, δεν θα υπάρχει ούτε ένας έγκριτος δημοσιογράφος για να υπενθυμίσει στο μαινόμενο πλήθος ότι στο κράτος δικαίου δεν εφαρμόζεται ποτέ ο νόμος του Λιντς. Εννοείται ότι για λόγους... πολιτικής ορθότητας τα ονόματα των λιντσαρισμένων δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και ότι ο τόπος του εγκλήματος θα ονομαστεί "πλατεία κρεμασμένων πολιτικών".

Υπερβολές ε; Το ίδιο θα έλεγε και πριν μια δεκαετία ο μέσος πολίτης αν άκουγε ότι η ταινία «Οσα παίρνει ο άνεμος» δεν θα προβάλλεται στο μέλλον για λόγους πολιτικής ορθότητας.

Υ.Γ. Και επειδή εκτός από τον ολοκληρωτισμό της πολιτικής ορθότητας βιώνουμε και τον ολοκληρωτισμό της ανοησίας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε (για να μην τρέχουμε σε ανακρίσεις) ότι ο Θύμιος και η Ευσταθία είναι φανταστικά πρόσωπα.

lathanasis@yahoo.gr

 Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 20:56