Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 20:40

Αυτοπαγιδευμένοι στο δικό τους τερατούργημα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Αυτοπαγιδευμένοι στο δικό τους τερατούργημα

Με θλίψη αλλά και κατανόηση (για όσους φοβούνται να ξεπεράσουν τα όριά τους) διαπιστώνω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ακολουθεί την πεπατημένη δαπανώντας χρήματα των φορολογουμένων για μικροέργα κοινοτικής εμβέλειας, όπως για παράδειγμα η κατασκευή γηπέδων σε χωριά που δεν έχουν γυμνάσιο επειδή δεν έχουν μαθητές.

Με μεγαλύτερη θλίψη διαπιστώνω ότι και τα χρήματα του ταμείου για τη μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή θα ξοδευτούν σε δεκάδες -αν όχι σε χιλιάδες- μικροέργα ελάχιστης ή μηδενικής συμβολής στο περιφερειακό ΑΕΠ. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι τα όρια του μικροπολιτικού μοντέλου είναι αξεπέραστα και ότι ανεξαρτήτως προσώπων ασκείται συνεχώς η πολιτική που οδηγεί χιλιάδες νέους στις αγορές εργασίας της Δύσης. Ετσι και αλλιώς είναι δύσκολο να πειστούν οι μεγαλύτερες γενιές ότι χρεοκόπησε το μεταπολιτευτικό πολιτικό μοντέλο, που πράγματι πιστώνεται τόσο την καλύτερη και μακροβιότερη δημοκρατική πορεία όσο και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Είναι δύσκολο επίσης να καταλάβουν οι μεγαλύτερες γενιές αφενός ότι ο κομματικός παρεοκρατισμός άφησε αναξιοποίητες τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου ότι σπατάλησε πόρους των επόμενων γενιών για να εδραιώσει την πολιτική του κυριαρχία με επιδοτήσεις και παροχές.

Ουσιαστικά όχι μόνο η Πελοπόννησος αλλά ολόκληρη η Ελλάδα οδηγούσε και οδηγεί τη Φεράρι (της συμμετοχής στο προνομιούχο κλαμπ της Ε.Ε.) με πενήντα χιλιόμετρα την ώρα και πανηγυρίζει επειδή ξέφυγε από τις ταχύτητες του... γάιδαρου. Ομως οι νέες γενιές που δεν ταξίδεψαν ποτέ με γάιδαρο, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με χαμηλές ταχύτητες και γι’ αυτό φεύγουν στο εξωτερικό αφήνοντας πίσω τις "παρέες" να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο κατασκευάζοντας γήπεδα σε χωριά που δεν έχουν παιδιά

. Και γιατί κατανοώ τους αιρετούς που συνεχίζουν να καταστρέφουν την Ελλάδα; Τους κατανοώ γιατί έχουν αυτοπαγιδευτεί στο τερατούργημα που δημιούργησαν. Και για του λόγου το ασφαλές, μια ματιά στον πίνακα των ομάδων της Α' τοπικής κατηγορίας Μεσσηνίας θα σας πείσει. Η φθίνουσα σε πληθυσμό περιφέρεια έχει 16 ομάδες και το αστικό κέντρο της Καλαμάτας μόνο 1 ομάδα.

Πώς το είχε πει ο αείμνηστος; "Η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο".

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 


NEWSLETTER