Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 11:14

Ανασχηματισμός πριν την... τέλεια καταιγίδα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων έχει αρχίσει ήδη να αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια για την αποτυχία αναχαίτισης του δεύτερου κύματος του Covid-19 και όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αργήσει να προχωρήσει σε "γενναίο" ανασχηματισμό, προκειμένου να προλάβει την ποσοτική καταγραφή της απογοήτευσης.

Ανοίγοντας παρένθεση αξίζει να σημειώσουμε ότι η αντιπολίτευση θα πρέπει να προβληματίζεται από τη στασιμότητα των ποσοστών της, καθώς δείχνει ανήμπορη να πείσει όσους απογοητεύονται από την κυβέρνηση. Κλείνουμε την παρένθεση και επιστρέφουμε στην κυβέρνηση, που δείχνει ανίκανη να ξεπεράσει την... ανοιξιάτικη επιτυχία και την πελατειακή νοοτροπία των υπουργών της, που θεωρούν ότι θα παραμείνουν αιώνια στην εξουσία μοιράζοντας δεξιά και αριστερά τα χρήματα των άλλων. Ουσιαστικά οι περισσότεροι υπουργοί έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και για αυτό δεν αντιλαμβάνονται τόσο το κύμα δυσαρέσκειας που προκαλεί ο Covid-19 όσο και το κύμα οικονομικής αγωνίας που προκαλεί το παρατεταμένο lockdown. Αν στο κάδρο προστεθεί και η... ανυπομονησία για επιστροφή στην κανονικότητα, γίνεται ορατή η εικόνα της τέλειας καταιγίδας, με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση αν δεν δώσει πειστικές λύσεις στα πιεστικά προβλήματα.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας ή αν θα δώσει τα κλειδιά στους... βαρόνους του κόμματος, για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Η επιλογή των υπουργών θα απαντήσει στο δίλημμα.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός