Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 13:22

Το χρονικό μιας ξεδιάντροπης κοροϊδίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Στις 17 Μαρτίου του 2008, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Γιάννης Ανδριανόπουλος, απαντώντας στο νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο, ανέφερε για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Η Υπηρεσία μας γνωρίζει τον σημαντικό ρόλο των αερομεταφορών για την οικονομική και γενικότερη ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό εκπονήσαμε σχέδιο ανάπτυξης του Αεροδρομίου (master plan) με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της κίνησης του 2020, το οποίο ολοκληρώθηκε την 1/2002 και το οποίο αντιμετωπίζει τις ανάγκες του Αεροδρομίου κατά έναν τρόπο συνολικό. Στα πλαίσια της μελέτης αυτής προτείνονται τα εξής έργα ανάπτυξης του Αεροδρομίου, που είναι: Επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού, προϋπολογισμού 8, 80 εκ. ευρώ. Επέκταση δαπέδου αεροσκαφών και συνδετήριοι τροχόδρομοι, προϋπολογισμού 4,50 εκ. ευρώ. Απαλλοτρίωση έκτασης 40 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και για βοηθητικές εγκαταστάσεις. Το συνολικό κόστος των ανωτέρω έργων είναι της τάξεως των 15 εκ. ευρώ σε τιμές του 2002".

Στις 21 Μαΐου 2013, ο τότε περιφερειάρχης Πέτρο Τατούλης υπόσχεται με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί δεδομένη την πολιτική συμφωνία που έχει επιτευχθεί για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας, δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία χρηματοδότησής της με ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρών (αεροδιάδρομος, πύργος ελέγχου, συστήματα ασφαλείας) θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου, όπως έχει αποφασιστεί μετά τη συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και την Πολεμική Αεροπορία».

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, ο τότε υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενος από τον τότε διοικητή της ΥΠΑ Δημήτρη Κούκη, ανακοίνωσαν έργα αναβάθμισης του Αεροδρομίου, μεταξύ των οποίων: α) Επέκταση κατά 350 τ.μ., αναδιαρρύθμιση, συντήρηση του κτηρίου του αεροσταθμού, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ. β) Δημιουργία χώρου στάθμευσης μεγάλων αεροσκαφών στην παραχωρημένη από την Πολεμική Αεροπορία στην ΥΠΑ έκταση 32 στρεμμάτων. γ) Ανακατασκευή διαδρόμου αποπροσγείωσης και τροχοδρόμων, δηλαδή ενίσχυση και διαπλάτυνση του υφιστάμενου διαδρόμου από 50 σε 60 μέτρα ώστε να προσγειώνονται και Βoeing 767 και 787. δ) Κατασκευή πύργου ελέγχου και βοηθητικού κτηρίου και ε) εκσυγχρονισμός ηλεκτρικού δικτύου και δικτύου φωτισμού, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ραδιοβοηθήματα.

Υποσχέθηκε κάτι διαφορετικό ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής απαντώντας την Παρασκευή στην ερώτηση του βουλευτή Αλέξη Χαρίτση για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας; Το 2021 υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του master plan του... 2002; Ή θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες ακόμα η ξεδιάντροπη κοροϊδία για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου;

Σ.Σ. Η φωτογραφία είναι από το πρωτοσέλιδο της "Ε" που δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 13:36