Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 11:47

Τέσσερις ώρες για δύο θέµατα

Γράφτηκε από τον

Τέσσερις ώρες για δύο θέµατα

Στην τετράωρη προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου συζητήθηκαν µόνο δύο θέµατα: Η ίδρυση µονάδας ζωοτροφών, µε την οποία όλες οι παρατάξεις διαφωνούν, και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του βιολογικού της Κορώνης, για την οποία λήφθηκε οµόφωνη απόφαση (µε λευκές ψήφους της "Λαϊκής Συσπείρωσης").

Ουσιαστικά το Σώµα συζητούσε τέσσερις ώρες δύο θέµατα, για τα οποία θα µπορούσε να ληφθεί οµόφωνη απόφαση σε πέντε λεπτά αν οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων είχαν κάνει µια σύσκεψη πριν τη συνεδρίαση για να καταλήξουν σε ένα κοινό κείµενο. Προφανώς όµως όλες οι παρατάξεις για ψηφοθηρικούς λόγους θέλουν να τονίζουν τη διαφορετικότητά τους, µε συνέπεια να συζητιούνται ακόµα και τα αυτονόητα. Στην πραγµατικότητα όλες οι παρατάξεις κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να οπλίσουν µε επιχειρήµατα τη φαρέτρα των αντιπάλων της απλής αναλογικής, καθώς το Σώµα είναι αδύνατον να λειτουργήσει δηµιουργικά µέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν περιµένουµε δηµιουργικές πρωτοβουλίες από παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αντικαθεστωτικές και εργάζονται για την ανατροπή της δηµοκρατίας. Ούτε περιµένουµε από τις παρατάξεις να συµφωνήσουν σε όλα, γιατί µόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

Περιµένουµε όµως από τις δυνάµεις του δηµοκρατικού τόξου να σοβαρευτούν και να συµφωνούν χωρίς αστερίσκους στα αυτονόητα, ώστε να υπάρχει χρόνος για ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες.

 lathanasis@gmai.com