Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 21:01

Πορεία σύγκρουσης με την... πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)
Πορεία σύγκρουσης με την... πραγματικότητα

Οσοι αγωνίζονται για τη νομή της εξουσίας προβάλλοντας κυρίως το αίτημα της ισότητας, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι εδώ και πολλές δεκαετίες τα ταξίδια έχουν πάψει να είναι προνόμιο των καπιταλιστών και ότι ο τουριστικός κλάδος προσφέρει εισόδημα σε εκατομμύρια εργαζομένους, αγρότες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Του λόγου το ασφαλές επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία στη Μεσσηνία λειτουργούν 1.601 επιχειρήσεις εστίασης και 526 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή στην Πελοπόννησο λειτουργούν 5.304 επιχειρήσεις εστίασης και 1.585 επιχειρήσεις καταλυμάτων. Οι περισσότερες από αυτές τις 6.889 επιχειρήσεις προμηθεύονται προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους, ενώ προσφέρουν εργασία άμεσα ή έμμεσα σε χιλιάδες εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν στο κάδρο προστεθούν και οι εργαζόμενοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και εκδηλώσεις, γίνεται κατανοητό αφενός ότι ο τουρισμός δεν αφορά μόνο λίγους καπιταλιστές και αφετέρου ότι η διαχείριση ενός ταξιδιωτικού προορισμού στη δημοκρατία είναι κατεξοχήν πολιτική υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, όποιος αγωνίζεται για τη νομή της εξουσίας έχει δικαίωμα να γυρνάει την πλάτη σε έναν δυναμικό κλάδο της οικονομίας, αρκεί να μην αναρωτιέται στη συνέχεια γιατί συρρικνώνεται συνεχώς το εκλογικό του ποσοστό και η δημοφιλία του. Από την αρχή της ιστορίας μέχρι σήμερα η σύγκρουση με την πραγματικότητα οδηγεί στον (πολιτικό) αφανισμό.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 15:31

NEWSLETTER