Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 11:20

Ετσι αλλάζει η Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)
Ετσι αλλάζει η Μεγαλόπολη

Οταν ενημερώθηκα την περασμένη Παρασκευή για τη λειτουργία του restaurant-bar «Urbana gastroteka» από τον φίλο μου Κώστα Ανδριανόπουλο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι στη Μεγαλόπολη λειτουργεί ένα κατάστημα εστίασης και ψυχαγωγίας που τον 20ό αιώνα θα το έβρισκες μόνο στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Μια επίσκεψη το Σάββατο ήταν αρκετή όμως, για να συνειδητοποιήσω ακόμα μια φορά ότι οι μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία δεν έρχονται με μεγαλόστομες διακηρύξεις, αλλά με καινοτόμες τολμηρές πρωτοβουλίες. Ουσιαστικά η λειτουργία του «Urbana gastroteka» αποδεικνύει ότι η Μεγαλόπολη μπορεί να γίνει και τουριστικός προορισμός, αρκεί να αποκτήσει ποιοτικά καταστήματα που προσφέρουν στους πελάτες όσα μέχρι πριν από λίγα χρόνια έβρισκαν μόνο στην Αθήνα ή σε άλλες μητροπόλεις του κόσμου.  Παρ’ όλα αυτά, οι πολιτικοί παράγοντες της Πελοποννήσου, αντί να εκμεταλλευτούν το γεωγραφικό συγκριτικό πλεονέκτημα που ώθησε τον Επαμεινώνδα να ιδρύσει τη Μεγαλόπολη, περιορίζονται σε αντιαναπτυξιακές διεκδικήσεις για ίδρυση φυλακών... Η σύγχρονη Ελλάδα όμως χρωστάει πολλά στη Μεγαλόπολη – και οι πολιτικοί δεν θα έπρεπε να διεκδικούν γι’ αυτήν τίποτα λιγότερο από ένα μεγάλο Στάδιο, που να στεγάζει όλες τις ομάδες της Τρίπολης, της Σπάρτης και της Καλαμάτας, ή μια πίστα αγώνων Φόρμουλας 1. Αυτούς τους πολιτικούς έχουμε όμως και με αυτούς θα πορευτούμε.

Ευτυχώς, η Μεγαλόπολη αλλάζει επειδή κάποιοι ρισκάρουν και ιδρύουν επιχειρήσεις όπως η «Urbana gastroteka», για να κάνουν την περιοχή τους τουριστικό προορισμό. Αν βρεθεί κι ένας Πέτρος Θέμελης για να αναδείξει την Αρχαία Μεγαλόπολη

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 10:53

NEWSLETTER