Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 22:00

Ανεφάρμοστος ο κανονισμός τροφοδοσίας των καταστημάτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Ανεφάρμοστος ο κανονισμός τροφοδοσίας των καταστημάτων στην Καλαμάτα

Πριν από λίγες μέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνα τον νέο κανονισμό τροφοδοσίας των καταστημάτων, σύμφωνα με τον οποίο στην Αθήνα η τροφοδοσία θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί.

Στην Καλαμάτα ο κανονισμός, που παραμένει ανεφάρμοστος, προβλέπει μεταξύ άλλων τροφοδοσία των καταστημάτων του Ιστορικού Κέντρου από τις 7 μέχρι τις 10 π.μ. και από τις 4 μέχρι τις 6 μ.μ. Ο κανονισμός τροφοδοσίας των καταστημάτων παραμένει ανεφάρμοστος για ψηφοθηρικούς λόγους, επειδή τόσο ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας όσο και ο νυν Θανάσης Βασιλόπουλος δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα κοντόφθαλμα μικροσυμφέροντα, τα οποία κρατούν δέσμια την Καλαμάτα στο άρμα της βαλκανικής μιζέριας.

Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον πρώην δήμαρχο, γιατί άφησε να κυριαρχήσει επί πολλά χρόνια στην Καλαμάτα ο νόμος της ζούγκλας, για ψηφοθηρικούς λόγους. Την πολιτική του, με τη σιωπηρή συμφωνία της αντιπολίτευσης, συνεχίζει και ο νυν δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος -με συνέπεια η τροφοδοσία των καταστημάτων να δυσφημεί καθημερινά και συνεχώς την πόλη. Μια ευρωπαϊκή αντιπολίτευση, η οποία δεν θα θεωρούσε τις εκλογές διαγωνισμό ψηφοθηρίας, αλλά ευκαιρία για να βγει η Καλαμάτα από τον βάλτο της βαλκανικής μιζέριας, θα είχε αναδείξει ήδη το πρόβλημα της τροφοδοσίας των καταστημάτων, χρεώνοντας στη δημοτική αρχή την καταστρατήγηση του κανονισμού. Παράλληλα θα είχε καταθέσει πρόταση για έναν νέο κανονισμό τροφοδοσίας των καταστημάτων (και των πάγκων της λαϊκής) αποκλειστικά με χειροκίνητα καροτσάκια.

Μανούβρες φορτηγών πάνω στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους και στις πλατείες γίνονται μόνο στην… Υποσαχάρια Αφρική. Στην πολιτισμένη Ευρώπη, η τροφοδοσία όλων των καταστημάτων (και όταν λέμε όλων, εννοούμε και των πολυκαταστημάτων) γίνεται νυχτερινές ώρες και με χειροκίνητα καροτσάκια. Τολμά κάποια δημοτική ή περιφερειακή παράταξη να υποβάλει πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού τροφοδοσίας των καταστημάτων; Τολμά κάποιος επιχειρηματικός φορέας να πάει κόντρα στο ρεύμα της συντήρησης και της μιζέριας και να προτείνει εκσυγχρονισμό του κανονισμού τροφοδοσίας των καταστημάτων; Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές και η απάντηση μέχρι στιγμής… αυτονόητη.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός