Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 18:30

Οι βολεμένοι θύμωσαν και θα φέρουν… εξωγήινους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ο πρώτος κύκλος της δίωξης των στελεχών της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος του και αργά ή γρήγορα τόσο η κυβέρνηση όσο και η κοινωνία θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες με τη… μητέρα όλων των κακών που δεν είναι άλλη από την οικονομική ύφεση. 

Αλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί της ύφεσης και ότι θα ξαναμπεί οριστικά στο περιθώριο της πολιτικής ζωής μόνο όταν η οικονομία παρουσιάσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ικανούς να αναπληρώσουν την απώλεια του εισοδήματος που έχει προκαλέσει η κρίση χρέους.

Αν όμως η οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης, η Χρυσή Αυγή θα φαντάζει σαν οργάνωση κακομαθημένων προσκόπων μπροστά σε αυτά που θα δουν τα μάτια μας τα επόμενα χρόνια. Οποιος έχει αντίθετη άποψη και πιστεύει ότι εν μέσω ύφεσης θα επικρατήσει η λογική, δεν έχει να κάνει τίποτα περισσότερο από μια βόλτα στα καφενεία ή στο Διαδίκτυο. Οπου και να επιλέξει να κάνει βόλτα, θα διαπιστώσει ότι κυριαρχεί το παράλογο, καθώς η πλειοψηφία των συμπολιτών μας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν θυμωμένο παιδί που του πήραν πίσω τα… δανεικά παιχνίδια. Θα διαπιστώσει επίσης ότι τις πιο παράλογες θέσεις τις εκφράζουν όσοι έχουν ακόμα δουλειά και πολλά… παιχνίδια, ενώ αντιθέτως όσοι έχασαν την εργασία τους δεν έχουν την πολυτέλεια να συζητούν στα καφενεία και στο Facebook για εξωγήινους που θα βοηθήσουν τον κόκκινο στρατό να καταλάβει την εξουσία. Εννοείται βεβαίως ότι οι  θυμωμένοι των καφενείων και του Διαδικτύου ποτέ δεν μιλούν για τα δικά τους… παιχνίδια, γιατί τότε θα έτρωγαν ξύλο από όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν καμία όρεξη να ακούσουν για εξωγήινους κόκκινους στρατούς.

Γενικώς οι θυμωμένοι των καφενείων και του Διαδικτύου εντέχνως προβάλλουν τον πόνο των άλλων και μιλούν ως εκπρόσωποι των ανέργων και των κατατρεγμένων, ενώ στην πραγματικότητα ανησυχούν για να μη χάσουν τα προνόμια που έχουν κατακτήσει σε βάρος των… κατατρεγμένων. Ας μη ξεγελιόμαστε. Σήμερα είναι περισσότερο θυμωμένοι αυτοί που ήταν… βολεμένοι χθες. Ετσι λοιπόν φωνάζουν περισσότερο από όλους για δικαιοσύνη αυτοί που ξέσκισαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και διορίστηκαν με ρουσφέτι στο Δημόσιο. Σκούζουν για νομιμότητα όσοι έχτισαν αυθαίρετο μετατρέποντας σε μια νύχτα τα 500 τετραγωνικά μέτρα σε… 4 στρέμματα. Βρίζουν τους μετανάστες κυρίως όσοι απασχολούσαν με φθηνό μεροκάματο ανασφάλιστους εργάτες γης στα χτήματά τους για να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα. Εξεγείρονται περισσότερο από όλους για τις χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας κυρίως οι εισφοροφυγάδες. Ουρλιάζουν περισσότερο από όλους για το κράτος που δεν κάνει τίποτα οι… φοροφυγάδες.

Μη νομίζεις ότι όλα αυτά συμβαίνουν μακριά σου. Συμβαίνουν ακριβώς δίπλα σου. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, αν δεν είσαι εσύ, είναι ο θυμωμένος των καφενείων και του Διαδικτύου. Και κυρίως μην θεωρήσεις ότι οι θυμωμένοι είναι μειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία. Είναι πλειοψηφικό ρεύμα, όπως ήταν χθες οι βολεμένοι. Με απλά λόγια: Τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας ήταν βολεμένα στο σύστημα που χρεοκόπησε και τώρα έχουν θυμώσει με τους… εξωγήινους γιατί δεν βρίσκουν δανεικά για να συνεχίσουν το πάρτι. Ουσιαστικά τα 2/3 των Ελλήνων αποφεύγουν να σκεφθούν λογικά γιατί αν το έκαναν θα έπρεπε να αναλάβουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν για τη χρεοκοπία της οικονομίας και του πελατειακού συστήματος. Προς Θεού δεν λέω ότι ευθύνονται για τη χρεοκοπία μόνο οι βολεμένοι Ελληνες. Ευθύνονται κυρίως οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που λεηλάτησαν το δημόσιο ταμείο. Ομως ευθύνονται δευτερευόντως και τα 2/3 των βολεμένων Ελλήνων κυρίως επειδή έδωσαν "λευκή επιταγή" στους πολιτικούς με αντάλλαγμα ένα ρουσφέτι ή τα στραβά μάτια για το αυθαίρετο. Ευθύνονται γιατί έδωσαν "λευκή επιταγή" στους τραπεζίτες με αντάλλαγμα ένα… διακοποδάνειο ή ένα στεγαστικό για παραθεριστική κατοικία. Ολοι οι βολεμένοι. Τα 2/3 των Ελλήνων ευθύνονται επίσης γιατί έδωσαν "λευκή επιταγή" στους εθνικούς προμηθευτές και στους εθνικούς εργολάβους με αντάλλαγμα τα στραβά μάτια του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ στις παρανομίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτές τις "λευκές επιταγές" πληρώνουν σήμερα οι θυμωμένοι και φωνάζουν για να ξεχάσουν ότι τις έκδωσαν όταν ήταν… βολεμένοι. Για να μην τις πληρώσουν χθες φώναξαν τη… Χρυσή Αυγή για να τους προστατέψει. Αύριο ίσως φωνάξουν τους εξωγήινους ή τον… κόκκινο στρατό. Κάπου εκεί την πατάνε εθνικοσοσιαλιστές και σοσιαλιστές. Οι μεν νομίζουν ότι ήρθε η ώρα του φασισμού και οι δε η ώρα του σοσιαλισμού. Αδίκως όμως ελπίζουν. Οι θυμωμένοι δεν είναι ούτε φασίστες, ούτε σοσιαλιστές. Τα προνόμιά τους θέλουν πίσω και προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν μέχρι και… εξωγήινους. Οποιο κόμμα δεν τους κάνει τα χατίρια, θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ που έγινε τάση της… Νέας Δημοκρατίας επειδή είπε την αλήθεια στους βολεμένους όταν οι ταγοί του διαπίστωσαν πως δεν υπάρχουν άλλα δανεικά. Οταν οι θυμωμένοι τιμωρήσουν όλα τα κόμματα, θα πιάσουν δουλειά οι συμμορίες και οι ολιγάρχες αρχηγοί τους.

 Τι μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο που προκαλεί ο θυμός των πρώην βολεμένων; Μόνο η οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει ζεστό χρήμα στις τσέπες των θυμωμένων. Ομως οι θυμωμένοι δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια που μπαίνουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Φαύλος κύκλος και δύσκολες καταστάσεις; Υπάρχουν και οι εύκολες λύσεις των εξωγήινων, της Χρυσής Αυγής, του κόκκινου στρατού και των συμμοριών. Θύμωσες με αυτά που γράφω; Δεν είσαι ο μόνος. Τα 2/3 των Ελλήνων είναι θυμωμένοι, και δυστυχώς για όλους μας, αποφασισμένοι για όλα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 18:51