Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 12:58

Τιμωρεί τους συνεπείς και “εξυπηρετεί” τους πονηράκηδες

Γράφτηκε από τον

Τιμωρεί τους συνεπείς και “εξυπηρετεί” τους πονηράκηδες

«Τι πρέπει να ψηφίσω για να μην περιμένω ένα τέταρτο στην ουρά για να βγω από το πάρκινγκ του Νέδοντα;» με ρώτησε χθες ένας εκνευρισμένος οδηγός. «Δεν ξέρω τι πρέπει να ψηφίσεις αυτή την Κυριακή, αλλά το 54% των ψηφοφόρων έδωσε τρίτη συνεχόμενη εντολή στον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για να συνεχίσει το έργο του» του απάντησα.

«Κι εγώ τον ψήφισα, αλλά τώρα το μετανιώνω. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα περιμένουμε μέχρι το 2019 για να παρκάρουμε σαν άνθρωποι;»συνέχισε εκείνος την κουβέντα - κι εγώ απλώς σχολίασα ότι «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».
Σε κάθε περίπτωση, πολλοί οδηγοί τηλεφωνούν καθημερινώς στην “Ε” και διαμαρτύρονται για το χάος που επικρατεί στο πάρκινγκ. Υπεύθυνη για το χάος αυτό είναι η δημοτική αρχή Καλαμάτας - και ειδικότερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, που μετά από 8 χρόνιας θητείας δεν μπορεί να αξιοποιήσει την προίκα των δημόσιων πάρκινγκ για να δώσει κάποιες κυκλοφοριακές ανάσες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Δυστυχώς, ο κ. Νίκας χρησιμοποιεί τα πάρκινγκ για να σταθμεύσει… υπαλλήλους και όχι τα αυτοκίνητα της πόλης. Αρχικώς και μέχρι να “καταργηθεί” η Δημοτική Αστυνομία, στα πάρκινγκ του Νέδοντα είχαν “παρκάρει” 5-6 δημοτικοί αστυνομικοί κι έκοβαν βόλτες μέχρι να κόψουν κάποια κλήση. Τα έσοδα που εισέπραττε ο δήμος δεν κάλυπταν του μισθούς των δημοτικών αστυνομικών που έκοβαν βόλτες, αλλά αυτό δεν προβλημάτιζε τη δημοτική αρχή, όπως δεν προβληματίζει και καμία αρχή που κάνει μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.
Η κατάσταση όμως ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν "καταργήθηκε" η Δημοτική Αστυνομία. Τότε η δημοτική αρχή Καλαμάτας εφάρμοσε στα πάρκινγκ ένα σύστημα που θα το ζήλευε κάθε πωρωμένος γραφειοκράτης που είναι ταγμένος να ταλαιπωρεί τον κόσμο. Προσπαθώ να καταλάβω από τις περιγραφές των οδηγών που διαμαρτύρονται ποιος εμπνεύστηκε αυτή τη σαχλαμάρα και ποιον προσπαθεί να εξυπηρετήσει (πέρα από τους υπάλληλους που έχουν “παρκάρει” στα εκδοτήρια για να ταλαιπωρούν τον κόσμο). Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω - αλλά δεν μπορώ να συλλάβω το μέγεθος αυτής της ανοησίας.
Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι για μία ακόμα φορά ταλαιπωρούνται οι συνεπείς πολίτες που πληρώνουν για να παρκάρουν, ενώ “εξυπηρετούνται” οι πονηράκηδες που παρκάρουν ανενόχλητοι πάνω σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, γωνίες, ράμπες αναπήρων και θέσεις... ανεξέλεγκτης στάθμευσης.

Θανάσης Λαγός
e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 13:06