Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 12:24

Το πολιτικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας (2)

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Το πολιτικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας (2)

Οι Μεσσήνιοι σύμβουλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά μάλλον δεν τον ενημέρωσαν για το άρθρο της Παρασκευής με τίτλο “Το πολιτικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας” στο οποίο τονίζαμε μεταξύ άλλων: “Τα μαγαζιά της Καλαμάτας παραμένουν κλειστά όταν έρχεται κρουαζιερόπλοιο, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπόρεσε να πείσει την εμπορική κοινότητα -και γενικότερα την κοινωνία- ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή ενός ελαστικού ωραρίου λειτουργίας προκειμένου να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική.

Στον αγώνα ενάντια στην ελαστικοποίηση του ωραρίου πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωνε δεν θα έπειθαν κανέναν αν δεν είχαν τη στήριξη των νεοδημοκρατών εμπόρων. Ειδικότερα στην Καλαμάτα, η διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, που πρόσκειται φιλικά στον Αντώνη Σαμαρά, τορπίλισε φανερά την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης για άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές: Οι νεοδημοκράτες έμποροι στάθηκαν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και της Ακροδεξιάς που αγωνίζονταν για να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά τις Κυριακές”.

Από την Καλαμάτα λοιπόν ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ  επειδή 1.500 τουρίστες βρήκαν κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης και ότι το κυβερνών κόμμα ήταν αντίθετο στην άρση του καμποτάζ που επέτρεψε την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας. Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος τόσο στην άρση του καμποτάζ όσο και στο ελαστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι όμως αντίθετος στο ελαστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων; Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία τι άποψη έχει για το θέμα; Από ποιον εμποδίζεται η νεοδημοκράτισσα αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη (που είναι αρμόδια σύμφωνα με το νόμο) να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων; Ποιος εμποδίζει το νεοδημοκράτη δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να ορίσει το Ιστορικό Κέντρο της πόλης ως τουριστική περιοχή ώστε να ανοίγουν τα μαγαζιά όταν έρχεται κρουαζιερόπλοιο; Αγωνίστηκε η φιλικά προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές και δεν το πήραμε χαμπάρι; 

Ειλικρινώς δεν ξέρω αν ο κ. Σαμαράς γνωρίζει τις απόψεις όλων των παραπάνω  για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Αν τις γνωρίζει και απλώς έκανε μια δήλωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρό και συνηθισμένο το κακό. Αν όμως ζει μακριά από την κοινωνία στο γυάλινο κόσμο των συμβούλων του τότε το πολιτικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγαλύτερο απ' ό,τι δείχνει η αντίθεση ηγεσίας - βάσης για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν ανεξαρτητοποιήσεις δημάρχων σαν του Νίκα, απουσίες με νόημα σαν του Λαμπρόπουλου και του Σαμπαζιώτη και τελικώς μονοψήφια ποσοστά σαν του ΠΑΣΟΚ. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 19:54

NEWSLETTER