Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 17:53

Τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο της Ναυαρίνου

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις για την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που απαγορεύει τα τραπεζάκια στον αιγιαλό και μετά τον πρώτο γύρο των δηλώσεων οφείλω να ομολογήσω ότι επιτεύχθηκε απολύτως ο σκοπός για τον οποίο εκδόθηκε και ο οποίος δεν είναι άλλος από την εκλογική ομηρεία των επαγγελματιών.

Ουσιαστικά ξεκίνησε το αλισβερίσι με τους τοπικούς άρχοντες που στηρίζουν ανέξοδα τους επαγγελματίες και είμαι σίγουρος ότι μετά τα πρόστιμα θα ακολουθήσουν και οι… ερωτήσεις των βουλευτών. “Ο ελεγκτικός φορέας θα επιβάλει πρόστιμο, κι από εκεί και πέρα θα αρχίσει το γνωστό αλισβερίσι με τους τοπικούς άρχοντες που θα υπόσχονται διαγραφή, και με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα καταθέτουν ερωτήσεις για την «εξόντωση των παραθαλάσσιων μαγαζιών». Κάποιοι θα μιλούν για ανθρωπιστική κρίση, και κάπως έτσι θα περάσει το καλοκαίρι” προέβλεψα στο κείμενο που έγραψα την ημέρα που έγινε γνωστή η ΚΥΑ και περιμένω να επαληθευτώ πλήρως. Ετσι και αλλιώς στην Ελλάδα το κομματικό κράτος ψηφίζει ανεφάρμοστους νόμους και εκδίδει αντίστοιχες ΚΥΑ με μοναδικό στόχο την εκλογική ομηρεία των ψηφοφόρων και για κανέναν άλλο λόγο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κομματικό κράτος αδιαφορεί πλήρως για το περιβάλλον, αφού επιτρέπει τις ξαπλώστρες και ενδιαφέρεται για τις ψήφους κρατώντας ομήρους τους επιχειρηματίες που θέλουν να βγάλουν τραπεζάκια.

Εκτός όμως από την πολιτική του κομματικού κράτους, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις των επαγγελματιών της Καλαμάτας που ψάχνουν διέξοδο στην ακτή αγνοώντας ότι μπορούν να βγάλουν τραπεζάκια στον… πεζόδρομο της Ναυαρίνου. Το μόνο που χρειάζεται για να μην γίνουν όμηροι των πολιτικών και των τοπικών αρχόντων, είναι να πεζοδρομηθεί η Ναυαρίνου και στο βόρειο τμήμα της να τοποθετηθούν τα τραπεζάκια των επαγγελματιών. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί δεν το πρότεινε κανένας μέχρι τώρα, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι όπως οι πολιτικοί έτσι και οι επαγγελματίες είναι βολεμένοι με την υπάρχουσα κατάσταση και ότι φοβούνται το καινούργιο. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ΚΥΑ που εκδίδει το κομματικό κράτος, οι επαγγελματίες της Καλαμάτας καλό θα είναι κάποια στιγμή να συζητήσουν με ανοιχτά χαρτιά για το είδος του τουρισμού που θέλουν στην παραλία της Καλαμάτας. Αν θέλουν να γίνει… Μάλια η παραλία της Καλαμάτας, κανένας δεν πρόκειται να τους σταματήσει. Αν όμως θέλουν τουρίστες με υψηλό εισόδημα, μάλλον δεν αρκεί να προσφέρουν δωρεάν ξαπλώστρες στους καταναλωτές τηγανισμένων ποικιλιών με τρανς λιπαρά. Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν μετά τη Γιάλοβα και τη Μαραθούπολη δούμε και άλλους ποιοτικούς προορισμούς να διεκδικούν τους τουρίστες υψηλού εισοδήματος από την Καλαμάτα. Ούτε θα μείνω έκπληκτος αν σε λίγα χρόνια είναι γεμάτη η παραλία της Βελίκας και άδεια της Καλαμάτας. Τα ανοίκιαστα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας κάθε άλλο παρά προάγγελος καλών εξελίξεων είναι για το μέλλον της περιοχής. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 17:53

NEWSLETTER