Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 17:17

Εθελοντές στο δρόμο προς την… εξουσία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Την εποχή των παχιών αγελάδων οι "μυημένοι" γνώριζαν ότι μια από τις πύλες  που οδηγούσαν σε διορισμό στο Δημόσιο ήταν η εθελοντική δράση που προβαλλόταν με κάθε τρόπο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πήγαιναν για παράδειγμα, οι "μυημένοι" στο κόλπο και γίνονταν εθελοντές πυροσβέστες στην Πέρα Ποταμιά για ένα - δυο καλοκαίρια. Στη συνέχεια προκηρυσσόταν “διαγωνισμός” για πρόσληψη συμβασιούχων δασοπυροσβεστών που είχαν εμπειρία στην… Πέρα Ποταμιά και από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου και “αγώνα” για να μετατραπεί η σύμβαση σε αορίστου χρόνου, μετά βεβαίως από 2-3 ερωτήσεις και αναφορές "μυημένων" επίσης βουλευτών. Κάπως έτσι φτάσαμε στη χρεοκοπία και οι παλιοί εθελοντές έγιναν… αλληλέγγυοι στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ που είδαν φως και μπήκαν για να διοριστούν στη δημόσια τηλεόραση. 

Βεβαίως πάντα υπήρχαν και υπάρχουν αγνοί εθελοντές και αγωνιστές που δεν θέλουν διορισμό στο Δημόσιο, αλλά αυτοί είναι μια μικρή μειοψηφία που επιβεβαιώνει τον κανόνα και δίνει το δικαίωμα στην πλειοψηφία να απολαμβάνει τα προνόμια που της παρέχει το πελατειακό κράτος. Επίσης πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν “εθελοντές” που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες με αντάλλαγμα την ψήφο των αναξιοπαθούντων. Τα “κοράκια” που παριστάνουν τους εθελοντές, δε ζητούν άμεσα την ψήφο του κατατρεγμένου, αλλά όποιος έχει φάει ένα πιάτο φαγητό από συσσίτιο ή εξετάστηκε δωρεάν θα ψηφίσει με μεγάλη ευκολία όποιον του πρόσφερε το φαγητό ή όποιον τον εξέτασε. Με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία θα ψηφίσει όποιον του πουν οι μηχανισμοί που προσφέρουν φαγητό και νοσηλεία σε άπορους και φτωχούς. Λυπάμαι που είμαι καχύποπτος, αλλά δεν με πείθουν για τις ευγενικές τους προθέσεις ούτε οι τοπικοί άρχοντες, ούτε τα κομματικά στελέχη που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες ή διοργανώνουν εκδηλώσεις για τη φτώχια και την υγεία του λαού. Οι κοινωνικές υπηρεσίες προς άπορους και φτωχούς πρέπει να προσφέρονται μόνο από κρατικούς υπαλλήλους ή εθελοντές που θα απαγορεύεται να είναι υποψήφιοι σε εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση η δράση κομματικών στελεχών και υποψηφίων δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ψήφους στους “εθελοντές”. Οποιος θέλει πραγματικά να προσφέρει στο συνάνθρωπό του, πρέπει να το κάνει χωρίς κομματικές ή άλλες ταμπέλες και φυσικά όχι μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 17:19