Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 20:27

Πρωί στην οδό Αθηνών πίσω από την μπετονιέρα 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Από την οδό Αθηνών με το αυτοκίνητο περνώ σπανίως και μόνο αν δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για να βγω από την Καλαμάτα. Προχθές το πρωί όμως ξεχάστηκα και ξαφνικά βρέθηκα στην… Αφρική. 

 

Αφού αναρωτήθηκα γιατί εξακολουθεί να ονομάζεται Αθηνών και δεν μετονομάζεται σε… Καΐρου, κάθισα αναπαυτικότερα στο κάθισμα για να απολαύσω το χάος που είχε προκαλέσει μια σταματημένη μπετονιέρα στο ρεύμα της εξόδου. Ανάμεσα στο δικό μου αυτοκίνητο και στην μπετονιέρα βρίσκονταν 6-7 αυτοκίνητα που προσπαθούσαν μάταια να βγουν στο απέναντι ρεύμα γιατί οι οδηγοί των άλλων οχημάτων που κινούνταν σε αυτό γκάζωναν μόλις έβλεπαν ότι υπάρχει κίνδυνος να ακινητοποιηθούν προκειμένου να ξεμπλοκάρει το ρεύμα εξόδου. 

Για να περάσει η ώρα άρχισα να μετράω πόσα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα πάνω στα πεζοδρόμια. Μέτρησα 14 αλλά σίγουρα ήταν και άλλα κρυμμένα πίσω από την μπετονιέρα. 

Τους πεζούς που κατέβαιναν στο δρόμο γιατί δεν χωρούσαν να περάσουν στο πεζοδρόμιο δεν πρόλαβα να τους μετρήσω γιατί ξαφνικά εμφανίστηκε ο οδηγός της μπετονιέρας και ξεκίνησε το κονβόι που είχε σχηματιστεί πίσω της. Σημειωτόν φτάσαμε έως το παλιό νοσοκομείο, καθώς η μπετονιέρα δυσκολευόταν να προσπεράσει τα διπλοπαρκαρισμένα στο δρόμο αυτοκίνητα. Επειδή όμως ο οδηγός της είχε το θράσος που απαιτούν οι ελληνικοί δρόμοι έβγαινε στο αντίθετο ρεύμα χωρίς να κόψει ταχύτητα και έτσι σταματούσαν τα απέναντι αυτοκίνητα. Στο παλιό νοσοκομείο όμως η μπετονιέρα διασταυρώθηκε με λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ και ξαναμπλοκάραμε για λίγο. Ξεμπλοκάραμε όμως γρήγορα γιατί ο οδηγός της μπετονιέρας κόρναρε δαιμονισμένα αναγκάζοντας τους οδηγούς των σταθμευμένων αυτοκινήτων να πεταχτούν έντρομοι από τα γύρω μαγαζιά και να πάρουν τα οχήματά τους για να συνεχιστεί η κίνηση. 

Από το παλιό νοσοκομείο έως το πρώην Πολυκλαδικό πήγαμε μια χαρά γιατί ήταν Δευτέρα και δεν είχε λαϊκή. Την Πέμπτη όμως που έχει λαϊκή καλό είναι να το ξανασκεφτείτε πριν μπείτε στην Αθηνών. Εγώ τη Δευτέρα πάντως δεν το σκέφτηκα και έτσι βρέθηκα μετά το Πολυκλαδικό να κάνω ελιγμούς για να αποφύγω τα τσιγγανόπουλα που έκαναν παρέλαση στο οδόστρωμα  αγνοώντας τον κίνδυνο των αυτοκινήτων. Λίγα μέτρα μετά εμφανίστηκαν και τα αγροτικά των τσιγγάνων με την οικογένεια στην καρότσα να παρακολουθεί αμέριμνη τη μπετονιέρα που έστριψε χωρίς να βγάλει φλας στο δρόμο για τη Διασπορά. 

 Το ραδιόφωνο εκείνη την ώρα κάτι έλεγε για τις αξίες της… Δύσης και του Διαφωτισμού. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Σ.Σ Η φωτογραφία είναι αρχείου