Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 20:50

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας πύλη της Πελοποννήσου 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Το αεροδρόμιο Καλαμάτας πύλη της Πελοποννήσου 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του τουρισμού, μια από τις πρώτες προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έναρξη των πτήσεων της British Airways που θα συνδέσουν το Λονδίνο με την Καλαμάτα, και όλα δείχνουν ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μάλλον εγκαταλείπει το ανεδαφικό σχέδιο για δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη και προσγειώνεται στην πραγματικότητα με στόχο να αξιοποιήσει τον αερολιμένα της Καλαμάτας.

Ελπίζουμε μόνο να πιστεύει αυτά που γράφει στην χθεσινή ανακοίνωση και να μην έχει άλλες προτεραιότητες μετά από δυο - τρεις μήνες. 

Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος της ανάδειξης του αεροδρομίου της Καλαμάτας  σε πύλη για την Πελοπόννησο περνάει από το γραφείο του περιφερειάρχη,  αφού μόνο η Περιφέρεια μπορεί να πείσει τους ξενοδόχους των άλλων νομών ότι δεν χρειάζεται οι πελάτες τους να έρχονται στο Μοριά από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Δυστυχώς μέχρι τώρα η αλλοπρόσαλλη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει οδηγήσει πολλούς ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων από την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Αργολίδα σε τοπικιστικές διεκδικήσεις για λειτουργία νέων αεροδρομίων στους τρεις νομούς. Αντί λοιπόν οι ξενοδόχοι αυτών των νομών να γράφουν στην ιστοσελίδα της επιχείρησής τους ότι το κατάλυμά τους απέχει το πολύ 2,5 ώρες από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κάθονται και γράφουν επιστολές διαμαρτυρίας για τη μείωση της τουριστικής κίνησης. Κάπως έτσι στο αεροδρόμιο της Ρόδου αφίχθησαν 2.000.000 τουρίστες και στης Καλαμάτας λιγότεροι από 100.000. 

 Μακάρι τα επόμενα χρόνια να έρθουν και στην Πελοπόννησο 3.000.000 τουρίστες, όπως πάνε στην Κρήτη, και τότε θα δημιουργηθεί από μόνη της η ανάγκη για λειτουργία και δεύτερου αεροδρομίου. Μέχρι τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πείσει όλους τους Πελοποννήσιους όχι μόνο ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό αλλά και πύλη για την Ευρώπη. Αν το αεροδρόμιο ήταν ιδιωτικό, η επιχείρηση θα έβαζε διαφήμιση στην Ηλεία για να πείσει τους Πυργιώτες να ταξιδεύουν στο Λονδίνο από την Καλαμάτα και όχι από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Επειδή όμως το αεροδρόμιο είναι κρατικό, την προβολή του πρέπει να την αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

lathnasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 


NEWSLETTER