Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 22:57

Πώς είδαν την Καλαμάτα οι νευρολόγοι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Πώς είδαν την Καλαμάτα οι νευρολόγοι

 

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η Καλαμάτα και οι γύρω περιοχές στους εκατοντάδες συμμετέχοντες στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας.

Το τετραήμερο που βρέθηκαν για το συνέδριο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρκετά μέρη της Μεσσηνίας και με τη σειρά τους να την διαφημίσουν επιστρέφοντας στη βάση τους. Πέραν του επιστημονικού προγράμματος απόλαυσαν τη θάλασσα και ξεχύθηκαν για βόλτες και αποδράσεις σε διάφορες γωνιές της νομού.

Επειδή όμως εκτός από τα όμορφα σχόλια δεν έλειψαν και ορισμένες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, καλό είναι περισσότερο να σταθούμε σε αυτά και λιγότερο στα... κομπλιμέντα.

Συζητώντας με κάποιους συμμετέχοντες μας είπαν ότι “πολύ όμορφη η Καλαμάτα, αλλά χρειάζεται ένα... λίφτινγκ”, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο γεγονός πως οι διαθέσιμες κλίνες δεν επαρκούν επί της ουσίας για την άρτια φιλοξενία ενός μεγάλου συνεδρίου, όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Εκτός από τα 600 δωμάτια που είχαν κλειστεί υπήρχαν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες, που είτε δεν καλύφθηκαν, είτε επιστρατεύθηκαν ντόπιοι γνωστοί για να βολέψουν την κατάσταση.

Αρκετές ήταν οι παρατηρήσεις για την ανάγκη περισσότερων χώρων στάθμευσης, καθώς επισκέπτες που κινούνταν με αυτοκίνητο αναγκάστηκαν να κάνουν αρκετές βόλτες μέχρι να παρκάρουν, παίρνοντας μία γεύση από τα όσα βιώνουν κάθε καλοκαίρι πλέον και οι κάτοικοι της πόλης.

Τέλος σχόλια ακούσαμε και για την οδική σήμανση, που οδηγεί στις εξόδους της πόλης προς τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο. Οπως είπαν, σε ορισμένα σημεία υπάρχει ακόμα σήμανση που στέλνει τους οδηγούς ουσιαστικά από Νέα Είσοδο, την ώρα που βρίσκονται μία ανάσα από την είσοδο του αυτοκινητόδρομου μέσω Παπαφλέσσα.

 

Και επειδή αναμένεται και το επόμενο διάστημα η Καλαμάτα να φιλοξενήσει κι άλλες διοργανώσεις και θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη να δεχθεί τους επισκέπτες, καλό είναι να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις των επισκεπτών, που συχνά ενισχύουν τα όσα ενίοτε επισημαίνουν και οι ντόπιοι για τη λειτουργία της πόλης.


NEWSLETTER