Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 17:26

Μέχρι τώρα “τι να μην γίνει” στο στρατόπεδο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μέχρι τώρα “τι να μην γίνει” στο στρατόπεδο

Τις τελευταίες εβδομάδες λειτουργίας του στην υπηρεσία του Στρατού Ξηράς διανύει το Στρατόπεδο “Παπαφλέσσα”. Παράλληλα διά του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Δημήτρη Βίτσα προαναγγέλθηκε αντισταθμιστικά η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ και η φιλοξενία εκεί διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων.

Οταν προ αρκετών μηνών ήταν ξανά στο προσκήνιο –μετά από μία συνέντευξη του υπουργού Αμυνας στον Alpha- το θέμα της αναδιάρθρωσης των μονάδων του Στρατού Ξηράς και η δημιουργία κέντρων νεοσυλλέκτων απευθείας στην παραμεθόριο, εκπρόσωποι αρχών της Μεσσηνίας τότε καταπιάστηκαν με διαμαρτυρίες για το επικείμενο λουκέτο (να που ήρθε), ενισχύοντας τις διάφορες φωνές για μεθοδευμένο κλείσιμο και για τη μετατροπή του χώρου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Τόσο καιρό λοιπόν όσοι άρθρωναν δημόσιο λόγο για το θέμα αρκέστηκαν να μας λένε τι να μην γίνει. Ασχολήθηκε όμως κάποιος με το τι να γίνει;

Από αυτήν εδώ τη στήλη από τον περασμένο Μάιο, αλλά και από άλλα άρθρα στην “Ε” έχουμε θέσει δημόσιους προβληματισμούς για το μέλλον των 220 στρεμμάτων, που προσεχώς μένουν ελεύθερα. Πρόκειται ουσιαστικά για έκταση τετραπλάσια του Πάρκου Σιδηροδρόμων, που μπορεί όχι μόνο να καλύψει μέρος των αναγκών στέγασης δημόσιων υπηρεσιών (βλ. Αστυνομία, Πυροσβεστική), δεδομένου ότι είναι σε άμεση πρόσβαση πλέον με τον περιφερειακό της Καλαμάτας, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθεί για διάφορες δραστηριότητες αναπτυξιακού προσανατολισμού και να μετατραπεί έτσι σε πόλο έλξης για το κοινό.

Με δεδομένη την απόφαση για αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδιασμού των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, βούληση της κυβέρνησης φαίνεται ότι αποτελεί η αξιοποίηση των χώρων που οσονούπω απελευθερώνονται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς.

Εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Καλαμάτας ήδη πρότεινε την αξιοποίηση του χώρου στο πλαίσιο αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, ενδεχομένως για τη φιλοξενία των ξένων αποστολών. Μόνο αυτό σε μία έκταση 220 στρεμμάτων;

Ενδιαφέρον πάντως έχει να μάθουμε και τις πιθανές προτάσεις της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για το μέλλον ενός χώρου, ο οποίος από πολλές πλευρές βρίσκεται σε μία τοποθεσία, που δύσκολα μπορεί να βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 17:29

NEWSLETTER