Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 17:27

Τέρμα οι δικαιολογίες για την παραλία

Γράφτηκε από τον

Τέρμα οι δικαιολογίες για την παραλία

Να βάλει τάξη στον αιγιαλό, στην παραλία της πόλης, λέει ότι θα επιχειρήσει ο Δήμος Καλαμάτας από το φετινό καλοκαίρι.

Η χειμωνιάτικη, η σημερινή εικόνα στην παραλία που αποτελεί το πιο σημαντικό κεφάλαιο της πόλης, το σπουδαιότερο περιουσιακό της στοιχείο, «φωνάζει» πως είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην απαξίωση, την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Η εικόνα αυτή της... υπαίθριας αποθήκης με τον εξοπλισμό, τους σκελετούς κατασκευών και όλα τα απομεινάρια από το περσινό καλοκαίρι, προσβάλλει την πόλη και τους ανθρώπους της. Και μόνο τιμή δεν περιποιεί στη δημοτική αρχή, που μένει στα λόγια, στις διαπιστώσεις και τις εντολές.

Ο δήμαρχος οφείλει να δράσει, να μη μείνει στα λόγια και τούτη τη φορά. Είναι ευκαιρία η υπουργική ρύθμιση, που άργησε πέρσι να εκδοθεί, να εφαρμοστεί φέτος. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία, ότι οι επαγγελματίες δε γνώριζαν έγκαιρα για τις κατασκευές που επιτρέπονται στον αιγιαλό. Το γνωρίζουν από πέρσι πως επιτρέπονται μόνο κινητά στοιχεία, ξύλινοι διάδρομοι, που με την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου θα μαζεύονται και δεν θα παραμένουν στην παραλία, μετατρέποντάς την σε καρνάβαλο.

Πέρα από το σεβασμό στο περιβάλλον, στην ομορφιά της φύσης και στον κοινόχρηστο χώρο της παραλίας, είναι και θέμα εφαρμογής ίδιων μέτρων και σταθμών, για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επαγγελματιών.

Στον αιγιαλό της Καλαμάτας πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα, η ίση αντιμετώπιση των επαγγελματιών, και να μη γίνονται χάρες και χατίρια, με τη δικαιολογία της προσφοράς απασχόλησης και της παροχής εργασίας.

Περιμένουμε να γίνουν, επιτέλους, πράξη οι εντολές και οι οδηγίες του δημάρχου. Και δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι το γεγονός ότι στο θέμα του αιγιαλού εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες. Ας συντονιστούν, επιτέλους. Το δημόσιο συμφέρον και η εικόνα της πόλης είναι πάνω απ’ όλα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 15:58