Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 14:09

Λίγες σκέψεις για την “Πελοπόννησος EXPO”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή -4η κατά σειρά- “Πελοπόννησος EXPO” υπό την επιμέλεια των 7 Επιμελητηρίων, την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 30.000 άτομα τις 5 ημέρες διεξαγωγής της στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Μία έκθεση, που έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε κοινό εκτός των στενών ορίων της βάσης τους. Αποτέλεσε δε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά επιχειρήσεις μεταξύ τους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Το μεγάλο όμως στοίχημα είναι κάθε χρόνο η έκθεση να γίνεται όλο και καλύτερη και να προσπαθεί να προσεγγίσει περισσότερους και ποιοτικότερους εκθέτες, αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες. Στα... πηγαδάκια της έκθεσης άρχισε μάλιστα να συζητείται η πιθανότητα δημιουργίας από τα Επιμελητήρια ενός οργανισμού, που θα αναλαμβάνει κάθε χρόνο εξ ολοκλήρου τη διοργάνωσή της.

Οσο για τον τόπο διεξαγωγής, μετά από δύο φορές στην Τρίπολη και από μία σε Αργος και Κόρινθο, αρκετοί ζητούν πλέον τη... μεταφορά της σε κάποια άλλη περιοχή. Στην περίπτωση της Καλαμάτας, μία τέτοια έκθεση θα ήταν φυσικά ευπρόσδεκτη, αλλά είναι ελάχιστοι οι χώροι που θα μπορούσαν να την φιλοξενήσουν. Αλλωστε από πλευράς κεντροβαρικότητας η λύση της Τρίπολης φαντάζει ιδανική, καθώς βρίσκεται σε λογική απόσταση από τα περισσότερα επιμέρους κέντρα της Πελοποννήσου.

Παράλληλα συζητώντας με ορισμένους εκθέτες, αυτό που μπορούσες εύκολα να συμπεράνεις ήταν ότι από τη μία θα επιθυμούσαν να υπάρχει... ελεύθερα η δυνατότητα πώλησης των προϊόντων τους στους επισκέπτες και από την άλλη θα εξυπηρετούσε πιθανώς η κατανομή των εκθετών σε κλαδικό επίπεδο και όχι ανακατεμένα, όπως συμβαίνει.

Θεωρούμε σίγουρο ότι η οργανωτική επιτροπή, που προσεχώς θα προβεί σε απολογισμό της διοργάνωσης και στη συνέχεια σε σχεδιασμό της επόμενης, θα λάβει υπόψη της όλες τις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων.

Αλλωστε μία επιτυχημένη διοργάνωση, όπως η “Πελοπόννησος EXPO 2019” βάζει από μόνη της γερές βάσεις για την επόμενη χρονιά, με στόχο κάθε φορά να ξεπερνάει τον εαυτό της.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 13:58