Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 19:11

Οταν το Δημοτικό Συμβούλιο παρεμβαίνει υπεύθυνα

Γράφτηκε από τον

Οταν το Δημοτικό Συμβούλιο παρεμβαίνει υπεύθυνα

Συναντήσεις θα έχουν ο δήμαρχος Καλαμάτας και οι επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών για το θέμα της απόλυσης 5 εργαζομένων και συνδικαλιστών από το Ασυλο Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”.

Οι συναντήσεις θα είναι με τους απολυμένους, τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ασύλου - μητροπολίτη Μεσσηνίας. Στόχος είναι να ενημερωθούν ουσιαστικά και υπεύθυνα, να ακούσουν όλες τις απόψεις και να ζητήσουν την επαναπρόσληψη των 5 εργαζομένων.

Αυτό αποφασίστηκε στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη συζήτηση της πρότασης ψηφίσματος που κατέθεσε ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μαν. Μάκαρης. Σωστά συζήτησε το ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο και ακόμα πιο σοφά έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αρχικά η πρόταση του ψηφίσματος συνάντησε την αντίδραση του προέδρου του Σώματος, που είπε ότι δεν θα συζητηθεί, γιατί ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τους εμπλεκόμενους στο θέμα. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο δήμαρχος. Ομως κατάλαβαν τη λανθασμένη κατεύθυνσή τους και δέχθηκαν να συζητηθεί το ψήφισμα, όπως ορίζει ο κανονισμός, στο τέλος της συνεδρίασης.

Η συζήτηση, η διάθεση συνεννόησης και κοινής πορείας οδήγησαν στη σωστή απόφαση. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί υπεύθυνα, χωρίς κραυγές και αφορισμούς και με σοβαρότητα και νηφαλιότητα θα παρέμβει για τη ενδεχόμενη δικαίωση συνδημοτών μας. Γιατί οι απολυμένοι είναι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες με χρόνια στην εργασία τους, που αν δεν έχουν υποπέσει σε εργασιακά και πειθαρχικά παραπτώματα, δικαιούνται να συνεχίσουν να εργάζονται και να προσφέρουν στις οικογένειές τους.

Δεν μπορεί να είναι η συνδικαλιστική τους ιδιότητα ο πραγματικός λόγος που προκάλεσε την απόλυσή τους. Αυτό δεν είναι δίκαιο και ηθικό για οποιαδήποτε εργοδοσία, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ίδρυμα της Εκκλησίας με φιλανθρωπική αποστολή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί την πόλη και τους πολίτες της, οφείλει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προωθεί λύσεις σε τέτοια ζητήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οφείλει επίσης να ασχοληθεί και με το ζήτημα του Νοσοκομείου, με την κραυγή αγωνίας των γιατρών για τη λειτουργία του. Να εκφράσει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του και να ενώσει τη φωνή του μ’ αυτή των γιατρών. Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση και παρέμβαση στα πολιτικά - κομματικά ζητήματα του τόπου, αλλά με μόνο κίνητρο την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 16:32