Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 18:44

Τα ευήκοα ώτα του δημάρχου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τα ευήκοα ώτα του δημάρχου Καλαμάτας

Νέα τροπή πήρε από χθες η πολυσυζητημένη υπόθεση των αρχαίων της Υπαπαντής, με την ενημέρωση από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο ότι προσεχώς θα ξεκινήσει διαδικασία γεωφυσικής διασκόπησης της πλατείας. 

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά η υπόθεση της ανάδειξης των αρχαίων πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, παρά τις ενδείξεις περί του αντιθέτου τις προηγούμενες ημέρες.
Παρακολουθώντας την τοπική επικαιρότητα των τελευταίων εβδομάδων, παρατηρούμε μάλιστα ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Βασιλόπουλος -έστω και με κάποια καθυστέρηση- παραδέχεται τους λανθασμένους χειρισμούς. Η πρώτη περίπτωση ήταν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραλία, όπου μετά τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Ναυαρίνου, πήρε τη θαρραλέα πρωτοβουλία να τις ανακαλέσει πρόωρα.
Ετσι και αυτή τη φορά, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, αλλά και τον επηρεασμό από τη στάση… Ποντίου Πιλάτου ορισμένων, φαίνεται ότι καλή τη πίστει άκουσε το αίτημα των πολιτών για ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής και άναψε το «πράσινο φως» από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας για διερεύνηση των δυνατοτήτων.
Για έναν αιρετό είναι σίγουρα προσόν όχι απλώς να ακούει, αλλά με τη συμπεριφορά του να το παραδέχεται και να προχωράει στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις ξεφεύγοντας από τυχόν άλλους πολιτικαντισμούς. Αυτό φυσικά είναι καλύτερα να γίνεται λίγο συντομότερα κάθε φορά, πριν προλάβουν οι διάφοροι... καλοθελητές να στήσουν το δικό τους παιχνίδι.
Δεχόμενοι εξ ορισμού ότι κάθε δήμαρχος δρα προς όφελος της πόλης του, αφουγκραζόμενος πάντα το κοινό αίσθημα (και στο πλαίσιο της λογικής), θεωρούμε πως ο Θανάσης Βασιλόπουλος μέσα από τις δύο αυτές περιπτώσεις (Ναυαρίνου και αρχαία Υπαπαντής) έγινε και ο ίδιος σοφότερος και θα έχει τη δυνατότητα από εδώ και πέρα να... ντριμπλάρει καλύτερα όποιον χρειαστεί, εντός και εκτός!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 10:35