Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 17:02

Τα Seatrac να δείξουν τον δρόμο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αύξηση στη χρήση των Seatrac κατά το 2020, σε σχέση με το 2019, καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ειδικότερα, οι συνολικές χρήσεις ξεπέρασαν για ακόμα μία χρονιά την προηγούμενη περίοδο, καθώς το 2020 έγιναν συνολικά 2.146 χρήσεις έναντι 1.913 το 2019.
Πρόκειται φυσικά για μία ευχάριστη είδηση, καθώς φαίνεται ότι τα Seatrac έχουν μπει για τα καλά πλέον στη θερινή πραγματικότητα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και όλο και περισσότεροι τα χρησιμοποιούν. Ο Δήμος Καλαμάτας άλλωστε ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα, που “υποδέχθηκε” αυτόν τον εξοπλισμό με τη σημαντική συμβολή τού τότε αντιδημάρχου Δημήτρη Βεργόπουλου.
Πέρα από μία υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, τα Seatrac τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, λειτουργούν και ως πόλος έλξης τουριστών, καθώς είναι πολύ σημαντικό για άτομα με κινητικά προβλήματα να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους με τη διευκόλυνση της εισόδου στη θάλασσα μέσω αυτού του μηχανισμού.
Τα Seatrac όμως αποτελούν μία… φωτεινή εξαίρεση μέσα στην υπόλοιπη δύσκολη πραγματικότητα των ατόμων με αναπηρία, όσον αφορά την καθημερινή τους μετακίνηση. Ράμπες δεν υπάρχουν παντού και όπου υπάρχουν συχνά - πυκνά είναι κατειλημμένες από οχήματα. Σε πολλά καταστήματα εστίασης οι τουαλέτες είναι σε υπόγεια ή πατάρια, με μοναδική πρόσβαση από τις σκάλες. Σε πολλά από τα μέσα μεταφοράς πρέπει να πάρουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα… αγκαλιά με το αμαξίδιο για να τους ανεβάσουν κ.ά.
Ας είναι λοιπόν το παράδειγμα των Seatrac οδηγός για μία καλύτερη καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία και γενικότερα για οποιονδήποτε με περιορισμένη δυνατότητα κίνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 10:59