Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 12:02

Να οργανωθεί από φέτος για τα επόμενα χρόνια το Καλαμάτα - Κρήτη

Γράφτηκε από τον

Να οργανωθεί από φέτος για τα επόμενα χρόνια το Καλαμάτα - Κρήτη

Από τις 15 Ιουνίου ξεκινάει και πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη μέσω Κυθήρων. Πρόκειται φυσικά για μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στον τουριστικό τομέα, όχι μόνο για τη Μεσσηνία, αλλά για ολόκληρη τη Νότια Πελοπόννησο. Η είδηση αυτή, όπως αναμενόταν, έγινε δεκτή από το κοινό με θετικά σχόλια, όμως δεν έλειψαν και κάποιες παρατηρήσεις. 

 

Πολλοί σημείωσαν ότι, από τη στιγμή που κάποια εταιρεία μπαίνει στη διαδικασία να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή Καλαμάτα - Καστέλι Κισσάμου, θα ήταν πολύ πιο βολικό αν γινόταν με ένα πιο γρήγορο πλοίο, ώστε σε συνδυασμό με τον νέο αυτοκινητόδρομο να υπήρχε... κέρδος και να εξυπηρετηθεί όλη η Νότια και Δυτική Πελοπόννησος. Να αποτελεί δηλαδή συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του Πειραιά η μικρότερη απόσταση που θα έπρεπε να διανύσει κάποιος οδικώς, συνδυαστικά με την εγγύτερη απόσταση (σε μίλια αλλά και σε χρόνο) για να ταξιδέψει από την Καλαμάτα στην Κρήτη και τούμπαλιν.  

Αρκετοί επίσης ζητούν τουλάχιστον ένα ακόμα δρομολόγιο μέσα στην εβδομάδα, θεωρώντας ότι το διάστημα των 7 ημερών που μεσολαβεί από το ένα δρομολόγιο ως στο άλλο είναι μεγάλο και πολλές φορές αποτρεπτικό για να οργανωθεί ένα ταξίδι. 

Αυτές είναι ορισμένες σκέψεις - προτάσεις που διατυπώνονται κατά καιρούς σε πρώτο επίπεδο. Τι θα πρέπει να γίνει; Να δρέψουμε μεν ως περιοχή τους καρπούς του φετινού δρομολογίου, αλλά να ξεκινήσει αμέσως ο σχεδιασμός και η προσπάθεια εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο περιοχών - σε συνεργασία πάντα με τη ναυτιλιακή εταιρεία που θα αναλάβει μέσα από τις σχετικές διαδικασίες το δρομολόγιο για τον επόμενο χρόνο.

Υ.Γ.: Φυσικά δεν πρέπει να περνάει σε δεύτερη μοίρα η ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας τόσο με την Κρήτη όσο και με περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων Πελοποννήσιων.