Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 22:50

Ίσες ευκαιρίες εργασίας για όλους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ίσες ευκαιρίες εργασίας για όλους

Του Γιάννη Σινάπη

Το πελατειακό, ρουσφετολογικό και υποκριτικό κράτος καλά κρατεί. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας ενέκρινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων με συμβάσεις Covid, που ζητούν να παραμείνουν, να συνεχίζουν να εργάζονται και μετά τη λήξη της ανανέωσης της σύμβασής τους. Η δημοτική αρχή πιστοποίησε ότι στις υπηρεσίες που εργάζονται, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η υποκρισία και η πελατειακή σχέση σε όλο τους το μεγαλείο. Οι εργαζόμενοι αυτοί προσελήφθησαν λόγω Covid, για να καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν με την πανδημία του κορονοϊού. Οι ανάγκες αυτές δεν μπορεί να είναι πάγιες και διαρκείς. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο, υποκρινόμαστε, όταν τις επικαλούμαστε. Γιατί γι’ αυτές τις ανάγκες η Πολιτεία και το Σύνταγμα της χώρας έχουν θεσπίσει διαφορετικές διαδικασίες πρόσληψης, διάφανες και αξιοκρατικές.

Προκηρύσσονται οι θέσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους για εργασία πολίτες και η επιλογή γίνεται με ΑΣΕΠ, με αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτό είναι το νόμιμο και το ηθικό. Εχουν δικαίωμα στην εργασία οι 71 συμβασιούχοι Covid στο Δήμο Καλαμάτας. Ομως, το ίδιο δικαίωμα έχουν και άλλοι ...271 και ...371 άνεργοι συμπολίτες μας, που περιμένουν την καινούργια διαδικασία Covid ή πολύ περισσότερο τη νέα προκήρυξη για 8μηνη εργασία μέσω ΟΑΕΔ ή άλλου φορέα, που προωθείται μέσω ΑΣΕΠ.

Αν ο τόπος θέλει να αλλάξει, οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα και τους κανόνες που θεσπίζει. Οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες για εργασία σε όλους τους πολίτες. Οφείλει να αφήσει οριστικά στο παρελθόν τις πελατειακές λογικές, το βόλεμα των δικών μας παιδιών και την ομηρία ανθρώπων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτονται με σταθερή και μόνιμη εργασία. Η αυτοδιοίκηση οφείλει να παλεύει γι’ αυτό και να το υπενθυμίζει στην κεντρική εξουσία. Και να απαιτεί προσλήψεις με αντικειμενικά κριτήρια, που θα επιτρέπουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των πολιτών και των εργαζομένων. Διαφορετικά πρέπει να τηρούνται οι συμβάσεις. Η αυτοδιοίκηση οφείλει πρώτη αυτή να δίνει το παράδειγμα για ίσες ευκαιρίες στους δημότες της.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 22:46

NEWSLETTER