Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 09:45

Το… δούλεμα με τα άκρα

Γράφτηκε από τον

Το… δούλεμα με τα άκρα

Πέτρος Τατούλης σε δηλώσεις του στην Καλαμάτα, στις 19 Σεπτεμβρίου: «Η εξομοίωση των άκρων από την πλευρά μου δε σημαίνει σε καμία περίπτωση και ταύτιση των άκρων».

Ψάχνεις και βρίσκεις στο λεξικό τι σημαίνει η κάθε λέξη: «Εξομοίωση είναι η απομίμηση, η παρουσίαση στοιχείων ότι είσαι όμοιος και ίσος με κάποιον ή κάτι άλλο. Ταύτιση η ενέργεια με την οποία κάποιος ταυτίζει κάποιον/κάτι με κάποιον/κάτι άλλο: το να είναι ή να θεωρείται ή να αναγνωρίζεται κάτι ως ίδιο με κάτι άλλο». Συμπέρασμα: Παίζουμε με τις λέξεις ή κοινώς κοροϊδευόμαστε. Πάμε παρακάτω, όμως:
Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 23 Σεπτεμβρίου: «Εγώ δε στήριξα ποτέ τη θεωρία των δύο άκρων».
Για να δούμε τη συνέπεια των λόγων και την πίστη στις ίδιες απόψεις για τα άκρα: Από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ανάρτηση στις 26 Αυγούστου 2013: Τίτλος: «Πολιτικά συνεταιράκια ο Τσίπρας και ο Μιχαλολιάκος. Στην Πελοπόννησο δεν τους κάνουμε το χατίρι να μείνουμε άπραγοι, βουτηγμένοι στην μιζέρια». Στο κείμενο που ακολουθεί: «Τον πόλεμο λάσπης που άνοιξε εναντίον μας ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην Νεμέα συνέχισε σήμερα διά των αντιπροσώπων του, ο κ. Τσίπρας… Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μιχαλολιάκος δεν θα αναγκάσουν τον λαό της Πελοποννήσου να μένει με το κεφάλι χωμένο στη μιζέρια με τα φτηνά τους κολπάκια… Και ας τρομάζουν όσο θέλουν τα πολιτικά συνεταιράκια, που προστρέχουν σήμερα ξεδιάντροπα στην κυβέρνηση που οι ίδιοι σε κάθε τους λέξη επιχειρούν υβριστικά να αποδομούν».
Από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ανάρτηση στις 11 Φεβρουαρίου 2013 με τίτλο: «Π. Τατούλης: Πολιτικός εργολάβος στην λεηλασία του τόπου ο Τσίπρας». Στο κείμενο που ακολουθεί: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που στηρίζεται στις πιο ακραίες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης. Τα δύο άκρα ταυτίζονται σε αυτό: και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή».
Η ταύτιση μετά από 7 μήνες έγινε εξομοίωση. Αμφισβητεί κανείς ότι ο περιφερειάρχης δεν έχει πάντα την… ίδια άποψη για τα άκρα;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 09:47