Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 22:55

Το... φρενοκομείο είναι λίγο για αυτές τις κρίσιμες στιγμές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πέρασαν σχεδόν 26 χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει τη φράση “Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο”.

Τη συγκεκριμένη ρήση από τότε επικαλούνται πολύ συχνά αρκετοί για να καταδείξουν τις διάφορες τραγελαφικές καταστάσεις. Δεν είναι όμως δυστυχώς αρκετή για να περιγράψει πλέον όλα αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες με φόντο το δημοψήφισμα.  

Ατελείωτες ουρές έξω από τις τράπεζες, νεύρα τσιτωμένα, ένταση που κάποιες φορές ξεφεύγει και από τα όρια και όλα αυτά έρχονται να επιβαρύνουν ώρα με την ώρα το ήδη βαρύ κλίμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ο εμπορικός κόσμος πάντως είναι αυτός που ήδη υφίσταται τις σκληρές συνέπειες της οικονομικής αβεβαιότητας και ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή που θα επικρατήσει την Κυριακή, δεν υπάρχει προς το παρόν... φως στο τούνελ για άμεση ανάκαμψη. Αυτή είναι η εικόνα που εισπράττει κάποιος μιλώντας με ελεύθερους επαγγελματίες αυτές τις ημέρες. 

Δεν τους φτάνει η πίεση που δέχονται σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια, “πολιορκούνται” τώρα και από τις καταιγιστικές συνθήκες και από όλη αυτή την προεκλογική εκστρατεία για να στηρίξουν μία από τις διαθέσιμες επιλογές.

Αυτό είναι το δυσάρεστο. Οτι χρειάζεται δηλαδή να γίνουν προεκλογικές εκστρατείες για να πειστεί ο κόσμος ποια είναι η λύση που θα επιλέξει.

Δυστυχώς ο μόνος σίγουρος πρωταγωνιστής -τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή- θα είναι η πόλωση, την οποία φροντίζουν επιμελώς ορισμένοι να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα. Για τους κινδύνους που υπάρχουν από όλη αυτή την κατάσταση, μιλήσαμε και σε προηγούμενο άρθρο. Η κρίση αξιών όμως από την οποία υποφέρει πολλά χρόνια η ελληνική κοινωνία σε συνδυασμό με τα χαμηλά διαθέσιμα ψυχραιμίας και καθαρής σκέψης απειλούν τη συνοχή του ελληνικού λαού, που έχει δείξει μέσα στην ιστορία ότι είναι... αρκετά επιρρεπής στη διάσπαση σε διάφορες περιστάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 23:00