Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 22:18

Μόνο οι διαπιστώσεις δεν αρκούν για το Μέγαρο Χορού

Γράφτηκε από τον

Μόνο οι διαπιστώσεις δεν αρκούν για το Μέγαρο Χορού

«Το Μέγαρο Χορού είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη. Μπορεί να χρησιμεύσει με πολλούς τρόπους, και για τον πολιτιστικό τουρισμό και σε πάρα πολλά πράγματα. Θέλει μια σκέψη. Δεν μπορεί να φιλοξενεί μόνο το Φεστιβάλ Χορού ασφαλώς, αλλά μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και της Νότιας Ελλάδας».

Αυτά επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης στην πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Διαπιστώσεις σε σωστή κατεύθυνση, που τις έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό πολλοί εκ των πολιτών της Καλαμάτας - οι οποίες όμως από μόνες τους δεν αρκούν για να υπάρξει οργανωμένη ένταξη του συγκροτήματος του Μεγάρου στην τοπική πολιτιστική και οικονομική ζωή. 

Λίγο νωρίτερα μάλιστα ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: «Θα συνεργαστούμε στενά, όπως το κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, με το Δήμο Καλαμάτας και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να κάνουμε μια τριμερή συνεργασία, με έναν μακρόπνοο σχεδιασμό». Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα αυτής της υπάρχουσας τριμερούς συνεργασίας, η οποία μάλιστα θα συνεχιστεί; Αν δεν δούμε απτά αποτελέσματα και δεν γίνουν γνωστές συγκεκριμένες ενέργειες γύρω από την ανάδειξη του Μεγάρου Χορού σε έναν ζωντανό χώρο για την πόλη της Καλαμάτας, τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε ότι έχει ξεκινήσει μία τέτοια συνεργασία.

Ας χρησιμοποιηθεί πάντως η αρχική διαπίστωση του υπουργού Πολιτισμού, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την κοινή λογική γύρω από αυτή την υπόθεση, και ας βρεθούν συγκεκριμένες λύσεις με τη συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων αν χρειαστεί, για να μη συνεχίσει το Μέγαρο Χορού να ανοίγει για... λίγες ώρες κάθε χρόνο.