Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 19:10

Ελπίζουν σε ρεσάλτο!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ελπίζουν σε ρεσάλτο!

 

 

Εκδήλωση στην Καλαμάτα πραγματοποίησε την Παρασκευή το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή τριών κορυφαίων στελεχών του.

Η συμμετοχή του κόσμου στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απογοητευτική. Σε μια τέτοια εκδήλωση, για ένα κόμμα που μέχρι πρότινος κυβερνούσε, θα ανέμενε κάνεις ευρεία συμμετοχή και όχι το… αραία αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα! Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται βέβαια στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες καταγράφουν τη διαρκή υποχώρηση των ποσοστών του.

Ο,τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει και με το ΚΙΝΑΛ, το οποίο αδυνατεί να ανακάμψει δημοσκοπικά αλλά και να δημιουργήσει δυναμική στο χώρο της Κεντροαριστεράς. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ απευθύνονται στον ίδιο χώρο και στον ίδιο κόσμο και παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα στο να θέσουν ζητήματα τα οποία θα αποτελέσουν πολιτικό πρόταγμα. Τι κάνουν; Περιμένουν το φθινόπωρο ελπίζοντας ότι θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση, ώστε πατώντας πάνω στην αγανάκτηση να αποκτήσουν πολιτικό ρόλο και ακροατήριο. Αυτό προφανώς δεν αποτελεί πολιτική ατζέντα που μπορεί να οδηγήσει κάποιον μακριά, αλλά σωσίβιο σε ναυαγό ο οποίος πνίγεται και προσπαθεί από κάπου να κρατηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει δομημένη κυβερνητική πρόταση στα πλαίσια της Ε.Ε. και παριστάνει τον υπερασπιστή του κάθε «μπάχαλου», λες και είναι κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Δεν γίνεται έτσι αντιπολίτευση όταν θες να είσαι κόμμα εξουσίας. Το ΚΙΝΑΛ, από την άλλη, ανάλογα με το φεγγάρι ανασύρει την αντιδεξιά ή την αντισύριζα ρητορική του για να κρατήσει ίσες αποστάσεις. Και τα δύο κόμματα έχουν πρόβλημα ηγεσίας το οποίο αρνούνται να παραδεχτούν, περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο στο ΚΙΝΑΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αποτελεί τον ενοποιητικό παράγοντα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μπορεί να εκφράσει όλο το χώρο. Το κυβερνητικό παρελθόν και όσα καθημερινά αποκαλύπτονται για τον στενό κύκλο του Μαξίμου αποτελούν αξεπέραστα βαρίδια.

Με τις συγκεκριμένες ηγεσίες ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να ενοποιηθεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας. Το μόνο που μένει είναι να ποντάρουν σε οικονομική ή εθνική καταστροφή για να κάνουν ρεσάλτο στην εξουσία! Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλοί επίδοξοι «πειρατές» που ενδέχεται να τα καταφέρουν καλύτερα!

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 13:05

NEWSLETTER