Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 13:10

Αναδείχτηκε το σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Αναδείχτηκε το σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης

 

Αυτό που συνέβη στη νοσηλεύτρια στα φανάρια του Νοσοκομείου τη Δευτέρα το βράδυ, ξεπερνά κάθε τοπικό προηγούμενο και θυμίζει σκηνή από ταινία τρόμου.

Μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου, να σε πετάξει κάποιος έξω από το αυτοκίνητό σου, να το πάρει και να φτάσει ανενόχλητος μέχρι το Άργος δείχνει ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα αστυνόμευσης. Ωραία τα λόγια για την κοινωνική ένταξη ομάδων που βρίσκονται σε δυσκολία, καλές και οι θεωρίες, αλλά τα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.
Καταρχάς υπάρχει το ζήτημα της συγκέντρωσης γύρω και εντός του Νοσοκομείου διαφόρων, οι οποίοι δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί. Και εν πάση περιπτώσει, αφού βρίσκονται εκεί και δεν μπορεί κάποιος να τους απομακρύνει, καλό θα ήταν να υπάρχει στενή επιτήρηση. Το δεύτερο έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα κινείται ένας μηχανισμός όταν συμβαίνει ένα περιστατικό. Εν μέσω καραντίνας, με χιονιά και με απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, το να φτάνει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο από την Καλαμάτα στο Άργος διασχίζοντας τα μεσάνυχτα όλη την Πελοπόννησο δείχνει τεράστιο έλλειμμα αστυνόμευσης.
Η συγκεκριμένη ιστορία έληξε ευτυχώς με τις λιγότερες συνέπειες, τόσο για τη νοσοκόμα όσο και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Ο δράστης προφανώς κάποια στιγμή θα συλληφθεί, αλλά το γεγονός από μόνο του δείχνει ότι χρειάζεται μία άλλη αντιμετώπιση στο επίπεδο της αστυνόμευσης. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα βελτιώσει την κατάσταση το κέντρο επιχειρήσεων που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας κι αν οι κάμερες όντως φτάσουν εκεί που δεν μπορούν να φτάσουν τα μάτια των αστυνομικών οργάνων, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν αρκεί. Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους ότι η παραβατικότητα που κάποτε ήταν μικρή, έχει λάβει πια άλλες διαστάσεις και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων αστυνόμευσης, απόδοσης δικαιοσύνης, σωφρονισμού και κοινωνικής ένταξης. Όσο δεν λαμβάνονται συνολικά μέτρα θα πληθαίνουν τα περιστατικά βίας αλλά και αυτοδικίας. Η μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα θα είναι η χειρότερη εξέλιξη και δυστυχώς δεν απέχουμε πολύ από την επιστροφή στον πρωτογονισμό.

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 10:50

NEWSLETTER