Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 21:13

Επείγουν άμεσες λύσεις για νερό και σκουπίδια

Γράφτηκε από τον

Επείγουν άμεσες λύσεις για νερό και σκουπίδια

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τουριστικός προορισμός. Η λάμψη της Costa Navarino, η εύκολη πρόσβαση με τον αυτοκινητόδρομο και τα ακριβά ακτοπλοϊκά για τα νησιά οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να επισκεφθούν την περιοχή και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της. Το σημαντικό είναι ότι ειδικά η περιοχή της Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα να έχει τουρίστες όλο το χρόνο. Για να διατηρηθεί και να αυξηθεί η προσέλκυση τουριστών στην περιοχή χρειάζεται και μια σειρά άλλα πράγματα, τα οποία δυστυχώς αποτελούν ζητούμενο.

Το πρώτο και βασικό, ειδικά για το αστικό κέντρο της Καλαμάτας, είναι η εξασφάλιση των βασικών αγαθών, νερού και καθαριότητας. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο η Καλαμάτα να μην τα έχει πλέον εξασφαλισμένα. Οι μικροί σκουπιδότοποι και η γενικότερη εικόνα σε δρόμους και πεζοδρόμια είναι αποκαρδιωτική. Η οπισθοχώρηση σε σχέση με αυτό που είχε κατακτηθεί, ορατή σε όλους, όσοι κινούνται καθημερινά στην πόλη. Την ίδια στιγμή ο κίνδυνος των εκτεταμένων διακοπών υδροδότησης μέσα στον Αύγουστο είναι εξαιρετικά πιθανός. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι θα ξαναπατήσει τουρίστας το πόδι του σε μια περιοχή που κατακλύζεται από σκουπίδια και δεν έχει νερό όλες τις ώρες της ημέρας;

Η περιοχή κινδυνεύει να υποστεί απίστευτη οικονομική καταστροφή. Υπάρχει δυνατότητα να αποτραπεί η καταστροφή μόνο αν αντιληφθούν όλοι, και κυρίως η δημοτική αρχή, ότι η καθαριότητα και η ύδρευση δεν είναι ένα ακόμα αντικείμενο, αλλά το κύριο και βασικό μέλημά της. Δεν γνωρίζουμε αν πρέπει να γίνουν 5, 10 ή 15 γεωτρήσεις ή κάτι άλλο, για να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες ποσότητες νερού. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν οι διακοπές νερού στην Καλαμάτα. Όπως λέει ο λαός «να κόψουν το λαιμό τους και να βρουν λύση». Ας μην καθυστερούσαν να ολοκληρώσουν κρίσιμα έργα για την ύδρευση της περιοχής.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει δυσκολέψει λόγω και των δρομολογίων των απορριμματοφόρων στην Καλλιρρόη, αλλά χρειάζεται να βρεθεί τρόπος, έτσι ώστε να μην μένουν σωροί σκουπιδιών στους δρόμους. Ανοικτές πληγές-εργοτάξια, όπως αυτό στην 23ης Μαρτίου, θα πρέπει να κλείσουν άμεσα και να διευθετηθούν οι χώροι, ώστε να μην εκπέμπεται η σημερινή εικόνα προχειρότητας και εγκατάλειψης. Κάθε δυσαρεστημένος τουρίστας στοιχίζει στην περιοχή και στο εισόδημά της. Είναι καιρός να αφήσουν στην άκρη τον αυτοθαυμασμό της τελειότητάς τους και να βρουν λύσεις, για να μην ζημιωθεί η περιοχή και οι πολίτες της.

panagopg@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με πολιτικά σαπάκια δεν υπάρχει προοπτική