Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 09:37

Περιφέρεια και Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Περιφέρεια και Μεσσηνία

Την Παρασκευή δημοσιεύσαμε ένα ρεπορτάζ σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Invest in Greece στην Αθήνα. Επρόκειτο για ένα ενυπόγραφο ρεπορτάζ που είχε δημοσιευτεί την προηγούμενη ημέρα στην εφημερίδα "Καθημερινή" και το καταχωρίσαμε ως είχε. Το δικό μας σχόλιο ήρθε αναπόφευκτα: «Εκτός σχεδίων Τατούλη η τύχη της Μεσσηνίας» έγραφε ο τίτλος, καθώς στο κείμενο του ρεπορτάζ που αναδημοσιεύσαμε δεν υπήρχε καμία αναφορά ούτε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ούτε και στις λιμενικές υποδομές.

Αντιθέτως υπήρχε πλήρης ανάπτυξη του σχεδίου για τη μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό. Και ονομαστική αναφορά στα έργα που γίνονται στο λιμάνι του Γυθείου, την προώθηση σχεδίου για δημιουργία μαρίνας στη Μονεμβασιά μέσω σύμβασης παραχώρησης και εξέφρασε ανάλογες φιλοδοξίες «για μαρίνα στην Ερμιόνη, καθώς και για την αξιοποίηση των λιμένων του Ναυπλίου, του Αστρους και του Λεωνιδίου».

Η δημοσιογράφος της "Καθημερινής" έσπευσε να γράψει το ρεπορτάζ πριν κυκλοφορήσει το… σκονάκι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αξιολόγησε η ίδια την παρέμβαση. Υποθέτουμε πως θα ήταν παρούσα εξ όσων μαρτυρούν οι λεπτομέρειες τις οποίες αποκλείεται να είχε… επινοήσει.

Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας φρόντισε να αποκαταστήσει το… ενδιαφέρον του κ. Τατούλη και για τη Μεσσηνία, με ανάρτηση την οποία έκανε τη Δευτέρα το πρωί στην οποία αναφέρει ότι «ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου προεξάρχουσα θέση καταλαμβάνουν τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης, ενώ καίριες αναπτυξιακές δυνατότητες παρέχουν τα λιμάνια του Γυθείου, του Ναυπλίου, του Αστρους, του Λεωνιδίου, της Κυπαρισσίας και της Καλαμάτας, οι μαρίνες της Μονεμβασιάς και της Ερμιόνης, αλλά και τα τουριστικά και αλιευτικά καταφύγια».

Βεβαίως και οι διατυπώσεις εδώ είναι εξόχως διπλωματικές καθώς η αποκατάσταση δεν πρέπει να συνοδεύεται και από… δέσμευση. Γιατί μπορεί να προστέθηκαν το αεροδρόμιο και τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσσηνίας αλλά ως… πάροχοι αναπτυξιακών δυνατοτήτων και όχι ως υποδομές για τις οποίες η Περιφέρεια προγραμματίζει παρεμβάσεις για αναβάθμιση. Και υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο για το αεροδρόμιο Καλαμάτας το οποίο αναμένει χρηματοδότηση, αλλά ούτε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων δεν έχει κινηθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων αλλά ουδείς έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με το θέμα. Οτι το λιμάνι της Κυπαρισσίας τσακίστηκε και αποτελεί πλέον ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας στον όποιο σχεδιασμό έργων.

Αυτά για να γίνει αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο διοχετεύονται οι πληροφορίες και σχεδιάζεται η "ανάπτυξη" από τα Γραφεία Τύπου τα οποία λειτουργούν τυπικώς ή ατύπως τροφοδοτώντας παπαγαλίνη το κύκλωμα προβολής του… "γιγάντιου" έργου που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια. Το οποίο δεν μπορούν να αντιληφθούν βεβαίως οι πολίτες γιατί είναι… αόρατο.

Ηλίας Μπιτσάνης

ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαθητές και αρχαίο δράμα Πλατείες και πεζόδρομοι »